Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Väkivallan uhka lisääntynyt poliisityössä

Kotimaa
 

Oulun surmaajan keskiviikkoinen hyökkäys poliisimiestä kohtaan on tapaus, jollaisia sattuu Suomessa yhä enemmän.

Viime vuona tilastoitiin kaikkiaan 45 tapausta, joissa poliisi joutui aseellisen uhkauksen tai hyökkäyksen kohteeksi. Se on miltei yhtä paljon kuin kolmena edellisenä vuonna yhteensä.

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero uskoo, että tilastot ovat vain jäävuoren huippu. Hän sanoo olevansa huolissaan poliisien työturvallisuudesta.

Onko poliisien totuteltava jatkuvaan uhkaan?

"Poliisi ei voi jättää tilannetta suorittamatta. Kouluampumisten jälkeen käytännöksi on tullut, että ensimmäinen partio ryhtyy heti toimeen."

Erityisen järkyttävien tehtävien jälkeen pyritään järjestämään "purkukeskustelu", jossa tapahtumia puidaan poliisien kesken. Keskustelua vetää tehtävään koulutettu poliisi.

"Erityisesti jos on kokematon, seurauksena voi olla pelottaviakin kokemuksia, kuten ajatuksia, sovinko lainkaan poliisin työhön", sanoo Poliisihallituksen kehittämispäällikkö Satu Koivu.

Vaikka tukea olisikin tarjolla, järkyttävä työtehtävä saattaa traumatisoida.

Työterveyslaitoksen tutkija Tuula Leino huomasi yli tuhannen poliisin ja vartijan tutkimuksessa (2013), että psyykkinen oireilu liittyi tyypillisesti ruumiilliseen väkivaltaan.

Haastatelluista 44 prosenttia kertoi kokevansa ruumiillista väkivaltaa kuukausittain. Solvauksia kertoi kuulevansa päivittäin 63 prosenttia poliiseista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat