Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sdp esitteli "tiekartan" työllisyyden tukemiseksi

Työministeri Lauri Ihalaisen mukaan Suomessa ei ole havahduttu vaikeasti työllistettävien suureen määrään

Kotimaa
 

Sdp julkisti perjantaina listan työllisyyttä tukevista toimista. "Työllisyyden tiekarttaa" esittelivät viestimille työministeri Lauri Ihalainen ja kansanedustaja Tarja Filatov.

"Tässä on kuusitoista arkista työllisyyttä tukevaa tavoitetta, joita me tuomme hallitusohjelmaneuvotteluja silmällä pitäen esille", Ihalainen sanoo.

Lista on vasta lämmittelyä eduskuntavaalien alla, sillä puolueen puheenjohtaja Antti Rinne julkistaa pian laajemman katsauksensa Suomen talouspoliittisesta linjasta.

Ihalaisen mukaan Suomessa ei ole havahduttu siihen, että kaikista työttömistä puolet on jo vaikeammin työllistettäviä.

"Vaikka vienti lähtee vetämään ja talous piristymään, näiden ihmisten työllistyminen ei tapahdu itsestään. Se vaatii tuekseen työkykyä, kuntoutusta, sosiaalipalvelua ja koulutusta koskevia toimia."

Ihalainen kehui työttömien auttamiseksi säädettyjä lakeja, jotka tulivat voimaan tämän vuoden alussa. Niitä ovat vaikeammin työllistettävien palkkatuen kasvu ja uusi palveluverkosto, jossa kunta, te-toimisto ja Kela toimivat yhdessä työttömän tilanteen kartoittamiseksi.

Sdp:n mukaan oppisopimuskoulutusta toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa tulisi lisätä ja työttömyys- ja sosiaaliturvaa kehittää niin, että myös lyhytkestoista työtä voi ottaa vastaan vaarantamatta perustoimeentuloa.

Työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtaja Filatov pohti, voisiko Suomessa toteuttaa jonkinlaisen valtion työllistämisohjelman osatyökykyisille.

"Meillä on paljon esimerkiksi vanhainkodeissa sellaista työtä, jota melkein kuka tahansa osaa tehdä. Se tarkoittaa ihmisten hyvinvoinnin edistämistä, hyvin avustavia tehtäviä. Tällä hetkellä ne asiat jäävät tekemättä, jos läheiset eivät niitä hoida."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat