Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Päivähoitoriita jatkuu hallituksessa

Kokoomus syyttää Sdp:tä vetkuttelusta

Kotimaa
 
KristaKiuru
KristaKiuru

Riita päivähoito-oikeuden rajauksesta jatkuu hallituksessa. Kokoomuksen ja Sdp:n väliseen kestokiistaan ei löytynyt sopua vielä perjantaina hallituksen sivistyspoliittisessa ministerityöryhmässä.

Opetus-ja kulttuuriministeri Krista Kiuru (sd) on yhä haluton antamaan päivähoito-oikeutta rajoittavaa lakiesitystä. Ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok) syyttää Kiurua vetkuttelusta. Neuvottelut jatkuvat tiistaina.

Hallitus sopi subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajoituksesta jo puolitoista vuotta sitten. Siitä arvioidaan kertyvän 20 miljoonan euron vuotuiset säästöt.

Opetusministeri Kiuru ei niele Grahn-Laasosen syytöstä päätöksen jarruttelusta.

"Ei tämä minusta ole kiinni. Ministerityöryhmä käsitteli asiaa tänään jälleen kerran, mutta yksimielisyyteen ei päästy. Neuvottelut jatkuvat ensi tiistaina. Muuta sanottavaa minulla ei nyt ole", Kiuru sanoi.

"Toivon, että sopu suuntaan tai toiseen löytyisi kuitenkin mahdollisimman pikaisesti. Onhan asiaa käsitelty kymmeniä kertoja, jopa monta kertaa viikossa."

Subjektiivinen päivähoito-oikeus sovittiin rajattavaksi niin, että jos vanhempi on kotona äitiys-, isyys-, vanhempain- tai hoitovapaalla tai kotihoidon tuella, perheen vanhempi lapsi ei saisi kokoaikaista päivähoitopaikkaa vaan ainoastaan osa-aikaisen.

Rajauksen oli määrä tulla voimaan kuluvan vuoden alusta.

Sanni Grahn-Laasonen
Sanni Grahn-Laasonen
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat