Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mielenosoitus keskeytti avohakkuut

Kotimaa
 

Luonnonsuojelijoiden mielenosoitus keskeytti lauantaiaamuna metsänhakkuut Keuruulla Keski-Suomessa.

Metsähallitus oli käynnistänyt Keuruun entisellä varuskunta-alueella avohakkuut. Luonnonsuojelijoiden mukaan alueella on harvinaisen vanhoja metsiä ja jopa 220-vuotiasta puustoa.

"Ensimmäinen tavoitteemme oli saada hakkuut keskeytettyä. Nyt haluamme, että alueen luontoarvot selvitetään kunnolla ja sen perusteella rajataan arvokkaat alueet hakkuiden ulkopuolelle", kertoo Luonto-Liiton metsävastaava Lauri Kajander.

Mielenosoituksessa oli paikalla runsaat 20 ihmistä. Metsähallitus tiedotti päässeensä sopimukseen luontojärjestöjen kanssa. Hakkuukoneet on siirretty luonnonsuojelijoiden määrittelemän suojeluesitysalueen ulkopuolelle.

"Emme tee tänä keväänä hakkuita alueella keskustelematta järjestöjen kanssa. Kunhan lumet sulavat, alueella tehdään laajempi luontokohdetarkastelu järjestöjen esitysaineiston pohjalta", kertoo Metsähallituksen aluejohtaja Markku Vainio.

Miksi hakkuut käynnistettiin ilman riittäviä selvityksiä?

"Saimme luontojärjestöjen tekemiä selvityksiä vasta vuodenvaihteen jälkeen, kun hakkuut olivat jo alkaneet. Teemme kunnollisen tarkastelun kesällä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat