Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kokoomus tahtoo pieniin yrityksiin pitkät koeajat

Kevään vaaleihin valmistautuva puolue haluaa lopettaa sekä veroasteen nousun että velkaantumisen

Kotimaa
 
Reijo Hietanen
Kokoomus järjesti lauantaina vaalitilaisuuksia Tampereella ja lähikunnissa. Pääministeri Alexander Stubb tervehti tamperelaista Tuija-Leena Juutilaista kauppakeskus Koskikeskuksessa.
Kokoomus järjesti lauantaina vaalitilaisuuksia Tampereella ja lähikunnissa. Pääministeri Alexander Stubb tervehti tamperelaista Tuija-Leena Juutilaista kauppakeskus Koskikeskuksessa. Kuva: Reijo Hietanen

Uusien työntekijöiden koeaikoja pitää kokoomuksen mielestä pidentää huomattavasti, jotta suomalaisia saadaan enemmän töihin.

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren (kok) mukaan koeaika voisi olla pienissä yrityksissä jopa vuoden mittainen.

Artikkeliin liittyvät

"Kumpi on tärkeämpää: se, että pienemmällä osalla on turvatumpi työpaikka vai että isommalla osalla on ylipäänsä työpaikka?" Vapaavuori kysyi lauantaina.

Koeaikana työnantaja voi halutessaan lopettaa työsuhteen helposti. Tätä nykyä koeaika kestää yleensä enintään neljä kuukautta.

Kokoomus on ennenkin vaatinut pidennystä koeaikoihin, mutta erityisesti palkansaajajärjestö SAK on torjunut ehdotuksen. SAK:n mielestä muutos ei kohentaisi työllisyyttä.

Kokoomuksen johto ja puoluevaltuusto olivat koolla lauantaina Tampereella. Puolue esitteli keskeisiä tavoitteitaan kevään eduskuntavaaleja ajatellen.

"Kolme keskeisintä haastetta ovat työ, työ ja työ", Vapaavuori sanoi.

Puolueen puheenjohtaja pääministeri Alexander Stubb julisti politiikan olevan rikki.

Päätöksenteko helpottuisi esimerkiksi siten, että tulevan hallituksen ohjelma olisi nykyisen melkein satasivuisen ohjelman sijaan tiivistelmä hallituksen tärkeimmistä tavoitteista.

Kokoomus haluaa lopettaa kokonaisveroasteen nousun. Veroaste kuvaa verojen ja vastaavien maksujen suhdetta bruttokansantuotteeseen.

"Kaikkein olennaisinta on työn verotus, ja siinä pitäisi päästä alaspäin", Vapaavuori sanoi.

Veroaste on nyt korkeimmillaan sitten vuoden 2000, ja se on tänä vuonna 44,7 prosenttia. Valtiovarainministeriö arvioi veroasteen pysyvän ensi vuonna samana.

Jotta elinkeinoelämä ei joutuisi elämään epävarmuudessa, keskeiset sopeutus- ja veropäätökset pitäisi Vapaavuoren mielestä tehdä nelivuotisen vaalikauden hallitusneuvotteluissa. Päätöksiä ei tarvitsisi kuitenkaan toteuttaa heti.

Kokoomus haluaa myös lopettaa valtion velkaantumisen tyystin. Vapaavuoren mukaan tällä vaalikaudella oli luontevaa tavoitella velan kasvun pysäyttämistä bruttokansantuotteeseen suhteutettuna, mutta pitkällä aikavälillä velkaantuminen pitäisi lopettaa kokonaan.

Veroasteen ja velkaantumisen kasvun pysäyttäminen tarkoittaa sitä, että valtion ja kuntien menoja pitää leikata. Stubb lupaa kokoomuksen kertovan lähiaikoina, millaisia leikkauksia puolue haluaa tehdä.

Juhani Saarinen HS
Tampere

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok) ehdottaa pieniin yrityksiin vuoden koeaikaa.
Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok) ehdottaa pieniin yrityksiin vuoden koeaikaa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat