Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miksi kolme konkaria ja kolme tulokasta haluavat eduskuntaan?

Kotimaa
 
Bjarne Kallis.
Bjarne Kallis.

Bjarne Kallis (kok), 69, Kokkola. Suomen kristillisen liiton ja kristillisdemokraattien kansanedustaja 1991–2011 ja puolueen puheenjohtajana 1995–2004. Hänen puheenjohtaja-aikanaan puolueen nimi muutettiin kristillisdemokraateiksi. Ei ollut ehdolla vuoden 2011 vaaleissa. Ilmoitti viime syksynä siirtymisestään kokoomukseen.

"Jos on ollut 20 vuotta eduskunnassa ja 40 vuotta valtuustossa, niin kyllä se on mennyt vereen. Ei politiikasta millään pääse eroon. Mielessä pyörivät samat asiat kuin eduskunnan aikana. Tämmöinen kiinnostus on ollut päällä. Luulen viihtyväni edelleen eduskunnassa."

Kauko Juhantalo.
Kauko Juhantalo.

Kauko Juhantalo (kesk), 72, Kankaanpää. Kansanedustajana 1979–1993, 1995–1999 ja 2003–2007. Kauppa- ja teollisuusministeri Esko Ahon hallituksessa 1991–1992. Juhantalo tuomittiin valtakunnanoikeudessa ehdolliseen vankeuteen lahjusten ehdottamisesta 1993. Hänet erotettiin eduskunnasta, mutta hän nousi takaisin.

"Puolueen piirissä on ollut sellaista henkeä, että haluttiin ja vaadittiin ehdokkaaksi. Tämä Suomen asioiden hoito on nyt niin haparoivaa. Puolueiden välinen luottamus on supistunut olemattomiin. Nuoruus on hyvä ja positiivinen asia, mutta kokemusta tarvitaan."

Toimi Kankaanniemi.
Toimi Kankaanniemi.

Toimi Kankaanniemi (ps), 64, Uurainen. Suomen kristillisen liiton ja kristillisdemokraattien kansanedustajana 1987–2011. Puolueen puheenjohtaja 1989–1995. Kehitysyhteistyöstä sekä raittius- ja alkoholiasioista vastaava ministeri 1991–1994 Ahon hallituksessa. Erosi hallituksesta, koska hänen ei olisi sallittu hallituksen jäsenenä äänestää Suomen EU-jäsenyyttä vastaan. Perussuomalaisten jäseneksi vuonna 2013.

"Olin jo eurovaaliehdokkaana, ja pyyntöjä tuli paljon. Voimia, intoa ja kokemusta on. Nuoremmat eivät uskalla tehdä rajuja päätöksiä, joita nyt tarvitaan. Uskon, että lama-ajan ministerikokemuksesta on hyötyä."

Sanna Marin.
Sanna Marin.

Sanna Marin (sd), 29, Tampere.

"Ei ole ensimmäinen kerta, kun olen ehdolla. Haluan vaikuttaa asioihin ja muuttaa maailmaa paremmaksi. Viime toukokuussa minut valittiin Sdp:n varapuheenjohtajaksi. Kaupunginvaltuuston puheenjohtajana olen ollut vuodesta 2013."

Hanna Sarkkinen.
Hanna Sarkkinen.

Hanna Sarkkinen (vas), 26, Oulu.

"Haluan pyrkiä vaikuttamaan. Minusta kokemus on arvokasta, mutta eduskuntaan tarvitaan myös uusia ihmisiä, ajatuksia ja toimintakulttuuria. Nuoresta iästäni huolimatta olen vasemmistoliiton puoluevaltuuston puheenjohtaja."

Saara Hyrkkö.
Saara Hyrkkö.

Saara Hyrkkö (vihr), 27, Espoo. "Päätöksenteossa tarvitaan erilaisia näkökulmia. Koen, että nuorten tulee ottaa osaa päätöksentekoon, sillä kaikenikäisillä on vastuu yhteiskunnasta ja maailmasta. Olen kaupunginvaltuustossa ja kaupunginhallituksessa."

Oikaisu 18.1.2015 kello 12.54: Jutussa kerrottiin aiemmin virheellisesti, että Saara Hyrkkö olisi 26-vuotias. Hän on 27.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat