Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Matkamessuilla merkkejä taantuman taittumisesta

Näytteilleasettajat palasivat ja kävijämäärä kasvoi

Kotimaa
 

Viikonloppuna Helsingin Messukeskuksessa pidetyt Matkamessut keräsivät runsaat 68 000 kävijää, mikä on yli tuhat kävijää enemmän kuin viime vuonna.

Viime vuonna poissaolollaan loisti muutama suuri näytteilleasettaja. Tänä vuonna esimerkiksi Finnair oli palannut messuille isolla osastolla. Myös Viking Line kuului messujärjestäjien mukaan palaajien joukkoon.

Messuosastojen joukossa oli myös seitsemän uutta maata.

Matkamessujen tiedottajan Antti Karjusen mukaan kävijämäärän kasvua ja näytteilleasettajien paluuta voi pitää merkkinä taantuman taittumisesta.

"Näyttää siltä, ettei suomalaisten matkustusinto ole laantunut", Karjunen sanoo.

TNS Gallupin tekemän kävijätutkimuksen mukaan 32 prosenttia messukävijöistä aikoo käyttää tänä vuonna matkailuun enemmän rahaa kuin viime vuonna ja 49 prosenttia saman verran kuin viime vuonna.

Lähimatkailu kiinnostaa suomalaisia eniten. Matkamessuilla tehdyn kyselyn mukaan 69 prosenttia kävijöistä tuli tutustumaan Euroopan ja lähialueiden kohteisiin, 63 prosenttia kotimaan kohteisiin ja 43 prosenttia kaukokohteisiin.

Yhdeksän kymmenestä Matkamessuilla käyneestä ilmoitti tärkeäksi sen, että messuilla voi tutustua kotimaan matkailukohteisiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat