Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oulun surmaajan käytös muuttui viime kuukausina

Kotimaa
 

Keskusrikospoliisi pyrkii selvittämään tietoja Oulun Tuiran viimekeskiviikkoisista henkirikoksista epäillyn miehen psyykkisestä tasapainosta ja mahdollisista mielenterveysongelmista.

Poliisin mukaan tutkimuksissa ja kuulusteluissa on käynyt ilmi, että miehen käyttäytymisessä on tapahtunut selviä muutoksia viimeisten kuukausien aikana.

"Näyttää siltä, että epäilty on halunnut eristäytyä muusta yhteisöstä. Häneltä oli kyselty, että missä hän on ollut. Meille on kerrottu myös, että hänellä olisi ollut mielenterveydellisiä ongelmia", kertoo tutkinnanjohtaja Ari-Pekka Kouva keskusrikospoliisista.

Poliisin mukaan vuonna 1979 syntynyt mies surmasi kirveellä ravintolan työntekijän Pub Tuiskussa ja toisen miehen ravintolan edustalla. Mies kuoli itse vammoihin, jotka hän sai kiinniottotilanteessa asunnollaan Oulun Myllyojan kaupunginosassa.

Mies hyökkäsi kirveellä myös poliisin kimppuun, kun poliisi tuli sisään asuntoon. Poliisi ampui tuolloin miestä.

Poliisin mukaan henkirikosten mahdollinen motiivi voi liittyä muutaman viikon takaiseen tapaukseen Pub Tuiskussa.

Kuulusteluissa saatujen tietojen mukaan henkirikoksista epäilty mies on poistettu muutama viikko sitten ravintolasta häiriökäyttäytymisen vuoksi ja häntä on samalla kehotettu olemaan tulematta ravintolaan.

Poliisin mukaan mies on ilmeisesti mieltänyt tämän kehotuksen porttikielloksi. Pub Tuiskun omistajan mukaan miehelle ei kuitenkaan ole annettu ravintolan tavallisen käytännön mukaista porttikieltoa, josta tehdään erikseen kirjallinen merkintä henkilökunnan käsiteltyä asiaa.

"Pyrimme selvittämään, onko ravintolasta poistaminen ollut jonkinlainen laukaiseva tekijä henkirikoksille. Motiivi voi kuitenkin jäädä ikuiseksi kysymysmerkiksi, koska tekijä on kuollut", Kouva sanoo.

Poliisilla ei ole tiedossa ravintolasta poistamisen lisäksi mitään muuta mahdollista motiivia henkirikoksille.

Kuulusteluissa poliisille on kerrottu, että henkirikosten tekijä olisi kertonut saaneensa porttikiellon toiseenkin ravintolaan.

"Emme vielä tiedä mahdollisesta toisesta tapauksesta enempää. Selvitämme, onko hän kertonut näin ja onko hän itse mieltänyt saaneensa porttikiellon toiseenkin ravintolaan", Kouva sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat