Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valtio leikkasi tutkimusrahoista 10 miljoonaa euroa

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

Valtio antaa tänä vuonna sairaanhoitopiireille kolmanneksen vähemmän valtion tutkimusrahaa, 20 miljoonaa viime vuoden 31,3 miljoonan euron sijaan.

Kymmenen miljoonaa euroa lähti syksyllä, kun sosiaali- ja terveysministeriön piti säästää jostakin sen verran.

Leikkaus tuli vain muutama kuukausi sen jälkeen, kun neljä ministeriä allekirjoitti Terveysalan tutkimus- ja innovaatiotoiminnan kasvustrategian. Ohjelma yrittää poistaa kaupallistamisen esteitä. Omaa määrärahaa sille ei myönnetty, vaan rahoitus tulee muun muassa Tekesiltä ja Suomen akatemialta.

Rahoituksen supistuminen näkyy esimerkiksi Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan ja yliopistollisen keskussairaalan (Hyks) yhteisen Academic Medical Center Helsingin rahoissa. Se käyttää vuosittain noin sata miljoonaa euroa tutkimukseen. Siitä valtion tutkimusrahaa oli muutama vuosi sitten 14 ja tänä vuonna seitsemän miljoonaa euroa, sanoo tiedekunnan dekaani, professori Risto Renkonen.

Tutkimuksilla on saatu aikaan 700 uutta hoitokäytäntöä tai sovellusta kymmenen vuoden aikana. Lisäksi on syntynyt "melkoinen pääoma osaamista, joka takaa, että osataan tutkia itse ja soveltaa muiden tutkimuksia kriittisesti potilaiden parhaaksi."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat