Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Matkatoimisto: Uutinen Venäjän tiukentuneesta viisumilinjasta oli ankka

Venäjällä levisi tieto, jonka mukaan Venäjälle matkustavien viisumivaatimuksia tiukennetaan

Kotimaa
 

Venäjä ei ole kiristänyt viisumikäytäntöjä Venäjälle matkustaville turisteille ja liikemiehille, sanoo palvelujohtaja Maria Mäki viisumeita välittävästä helsinkiläisestä Lähialuematkat-matkatoimistosta.

Venäläinen Rossijskaja Gazeta -sanomalehti kertoi viime viikolla, että Venäjän viranomaiset alkavat vaatia viisumia hakevilta turisteilta muun muassa tarkkoja etukäteistietoja heidän matkareitistään Venäjällä sekä venäläisistä isännistään.

Uuden käytännön piti lehden mukaan tulla voimaan 26. tammikuuta eli tämän viikon maanantaina.

Lehti käytti lähteenään Venäjän matkanjärjestäjien järjestön varajohtajaa Vladimir Kantorovitšia.

Mäki uskoo, että kysymyksessä on Venäjän maahanmuuttoviranomaisten käyttöön ottamaan uuteen lomakkeeseen liittyvä väärinkäsitys.

Uutta lomaketta koskeva säädös hyväksyttiin viime viikolla, ja säädös tuli voimaan maanantaina.

Uuden lomakkeen täyttävät Venäjällä esimerkiksi työn tai perhesuhteiden vuoksi jo oleskelevat ja Venäjällä uutta tai jatkoviisumia hakevat ulkomaalaiset. Lomake ei koske ulkomailla Venäjän-viisumia hakevia turisteja.

"Se ei koske Venäjälle matkustavia turisteja tai liikemiehiä eikä vaikuta mitenkään niihin viisumeihin, joita Suomessa myönnetään", Mäki sanoo.

Vladimir Kantorovitš kertoi tiistaina puhelimitse HS:lle Moskovasta, että hän ei ollut saanut viisumitiukennuksista varmistusta viranomaisilta, vaan oli kuullut niistä vain venäläisiltä toimittajilta.

Hän ei myöskään ollut kuullut, että uusia tiukennettuja määräyksiä olisi käytännössä alettu noudattaa turistien kohdalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat