Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suuri avustuspotti hupeni – majakan julkisivu rapistuu

Kotimaa
 

Söderskärin majakan rapistuminen on hälyttävää. Museovirasto myönsi vuonna 2010 majakan julkisivun korjaamiseen 50 000 euroa. Raha kului muihin korjauksiin, minkä valvoja on tarkastanut.

Avustus on viraston erikoisasiantuntijan Risto Holopaisen mukaan niin suuri, että vastaavia voi myöntää pari vuodessa. Siksi virasto kutsuu majakan omistajat Sebastian Lönnqvistin ja Ari Laamasen vakavaan neuvotteluun.

"Tästä tulee raskas ongelma, koska he ovat hakeneet uudestaan avustusta samaan kohteeseen. Se ei käy", Holopainen kuvaa.

"Kieltämättä olemme hakeneet rahaa optimistisesti julkisivuun. Jouduimme silloin korjaamaan muita asioita", Lönnqvist sanoo.

Omistajien hakemukset ovat olleet ongelmallisia jo vuonna 2007. Silloin pyyntö oli 22 000 euroa restauroitiin.

"Myönnetty raha ei saa kadota yleiseen suunnitteluun. Avustussumma ei voi kasvaa siruina jättimäiseksi", Holopainen korostaa.

Vuosina 2011 ja 2012 virasto hylkäsi 80 000 euron lisähakemukset julkisivuun. Vuonna 2013 myönnettyä 20 000 euroa omistajat eivät ole lunastaneet. Sille on käyttöaikaa vuoden loppuun.

Museoviraston avustuksia majakkaan on kulunut 85 000 euroa. EU:lta, Porvoon kaupungilta, Svenska kulturfondenilta ja ympäristökeskukselta rahaa on tullut yhteensä 66 500 euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat