Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sanomalehtiviikko:

Prinssi Edward vierailee Suomessa – kuninkaalliselle ei voi vilkuttaa

Kotimaa
 
Ben Stansall AFP
Wessexin jaarli prinssi Edward saapuu puolisonsa kreivitär Sophien kanssa Suomeen tänään maanantaina.
Wessexin jaarli prinssi Edward saapuu puolisonsa kreivitär Sophien kanssa Suomeen tänään maanantaina. Kuva: Ben Stansall AFP

Suomeen saapuu tänään maanantaina täällä harvoin nähty kuninkaallinen vieras. Hän on Wessexin jaarli prinssi Edward.

Edwardin vierailu kestää perjantaihin saakka.

Kuka tämä kuninkaallinen vieras on?
Wessexin jaarli syntyi Buckinghamin palatsissa maaliskuussa 1964. Hänen vanhempansa ovat Britannian kuningatar Elisabet II ja prinssi Philip.

Edward on parin nuorin lapsi ja kruununperimysjärjestyksessä kahdeksas. Hän saapuu Suomeen yhdessä kreivitär Sophien kanssa. Kyseessä on Edwardin toinen vierailu Suomessa.

Miksi hän tulee Suomeen?
Edward on Avartti-nimisen nuorten harrastusohjelman kansainvälisen neuvoston puheenjohtaja. Ohjelmaan osallistuu noin miljoona nuorta yli 130 maassa.

Edward luovuttaa maanantaina ohjelman tunnuspalkintoja Smolnassa yhdessä kulttuuriministeri Pia Viitasen kanssa. Edwardin isä prinssi Philip perusti ohjelman yhdessä saksalaisen elämyspedagogin Kurt Hahnin kanssa vuonna 1956.

Mitä muuta Edward Suomessa tekee?
Palkinnon luovutuksen lisäksi Wessexin jaarli tapaa presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion sekä osallistuu Britannian suurlähettilään juhlaillalliselle, johon osallistuu myös pääministeri Alexander Stubb.

Edward vierailee myös muun muassa peliyhtiö Rovion tiloissa, Ahvenanmaalla ja Lapissa sekä tapaa Helsingin kaupungin johtoa.

Ahvenanmaan vierailu on tärkeässä osassa urheilumiehenä tunnetun Edwardin vierailua. Edward tapaa siellä Island Games -urheilutapahtumaan osallistuvia urheilijoita. Kilpailut järjestetään tänä vuonna Britannian Jerseyssä.

Missä Edwardille voi vilkuttaa?
Ei missään, kertoo Britannian lähetystön viestintäjohtaja Reetta Purontakanen.

"Jos vuodenaika olisi sen sallinut, niin tällainen yleisötilaisuus olisi järjestetty. Tulimme kuitenkin siihen tulokseen, ettei se olisi näissä sääolosuhteissa prinssille tai yleisölle tarkoituksenmukaista."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat