Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallitus poukkoilee

Kotimaa
 

Hallitus perui niin kutsutun perhepakettinsa sunnuntaina, eikä kyseessä ollut ensimmäinen kerta kun hallitus poukkoilee ratkaisuissaan.

Etenkin veropolitiikassa linjauksia on pyörretty hallituskaudella monta kertaa. Poukkoileva politiikka on myrkkyä varsinkin yrityksille, jotka vannovat ennakoitavuuden nimiin.

Entinen valtiovarainministeri, kansanedustaja Jutta Urpilainen (sd) arvioi, että hallituksen päätöksenteko on lamaantunut pahemmin kuin vuosiin.

 

HS listaa seitsemän esimerkkiä talouspäätöksistä Kataisen ja Stubbin hallitusten kaudelta:
1 Tutkimus- ja kehityskulujen väliaikainen lisävähennys. Lisävähennyksen piti alun perin olla voimassa 2013–2015, mutta hallitus leikkasi oikeudesta viimeisen vuoden. Tavoite oli tukea yritysten kasvuun tähtäävää tuotekehitystä.

2 Yritysten edustuskulujen verovähennyksen poisto. Jyrki Kataisen (kok) hallitus päätti poistaa yrityksiltä edustuskulujen verovähennysoikeuden 2013. Alexander Stubbin (kok) hallitus palautti oikeuden 50-prosenttisesti osana elvytyspakettia vuoden 2015 alusta.

3 Tekesin tutkimus- ja kehitysrahojen lisäleikkaus. Hallitus perui innovaatiorahoituskeskuksen suunnitellun 30 miljoonan euron lisäleikkauksen.

4 Lapsilisäleikkaus ja lapsivähennys. Hallitus päätti alun perin leikata lapsilisistä 110 miljoonaa euroa. Päätöstä paikattiin myöhemmin pienituloisille suunnatulla lapsivähennyksellä.

5 Autoverohuojennuksen poisto taksiyrittäjiltä. Hallitus päätti poistaa takseilta autoveroedun. Päätöstä kuitenkin lievennettiin joulun alla 2014.

6 Korotetut poistot. Yritykset voivat tehdä korotettuja poistoja tuotannollisista investoinneista myös vuosina 2015 ja 2016. Aiemmin hallitus oli linjannut, ettei poistoja voisi tehdä enää vuoden 2014 jälkeen.

7 Osinkoverotus. Listaamattomien yritysten omistajille 2013 luvattu veroetu peruttiin pian, kun kävi ilmi että vauraiden listaamattomien yritysten omistajat olisivat saaneet ison veroedun.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat