Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Päivähoito-oikeus on tärkeä Ratasvuoren perheelle

Kotimaa
 

Saima Ratasvuori pitelee sylissään neljä kuukautta vanhaa Matiasta. Matiaksen isosisko Silja on päiväkodissa, ja perheen äiti pystyy keskittymään pienimmän hoitamiseen.

Subjektiivinen päivähoito-oikeus koskettaa Ratasvuoren perhettä juuri tässä elämänvaiheessa.

"Olemme voineet pitää isosiskon hoidossa kolme päivää viikossa ja alle kahdeksan tuntia päivässä. Se on ollut hienoa, koska isovanhemmat eivät asu lähellä, ja Matias valvoo yöt ja Silja päivät. Ilman tätä oikeutta kodissa olisi aika väsyneet vanhemmat, kun toisen pitää käydä töissäkin", Ratasvuori sanoo.

Kun Matias syntyi, perheessä mietittiin, kannattaisiko Silja ottaa hoidosta pois. "Onneksi päätimme pitää kiinni hoitopaikasta."

Ratasvuori ei näe huonona sitä, että päivähoito-oikeutta rajattaisiin hieman. "Lapsen ei tarvitse välttämättä olla viittä päivää viikossa hoidossa. Mutta päivähoitopaikan saaminen ei ole kovin helppoa, jos lapsen ottaa sieltä hetkeksi pois."

Kotihoidon tuen jakaminen olisi Saima Ratasvuoren mukaan sen sijaan hyvä asia.

"Se saisi perheiden isien työnantajat ymmärtämään, että isätkin voivat jäädä kotiin", Ratasvuori sanoo.

"Jos työnantaja alkaa kiukuttelemaan, niin sentään voisi vedota lakiin. Nyt ei voi vedota. Työnantaja voi sanoa, että vaimosi kannattaisi jäädä kotiin. Jakaminen pakottaisi perheet käymään vähän pidempää keskustelua asiasta ja silloin kyseessä olisi todella valinta."

Ratasvuori arvioi, että edelleen useilla työpaikoilla mennään sillä oletuksella, että tietysti äiti jää kotiin.

"Meillä on se etu, että meillä on mieheni kanssa suunnilleen sama palkka. Minulla ehkä hieman parempi, eli loogisesti ajateltuna minä voisin olla töissä", Ratasvuori pohtii.

Ratasvuoren täytyy palata töihin heinäkuun lopussa. Hän on töissä Puolustusvoimissa, viimeksi komppaniapäällikkönä ja virkaurakurssia ei voi jättää käymättä.

"Vielä on keskustelun alla, mitä sitten tapahtuu. Onni on ollut hyvät esimiehet, jotka ymmärtävät täysin perheasiat."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat