Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turvallisuutta vartioi matalan profiilin komitea

Kotimaa
 

Tunnelma turvallisuuskomitean vuosipäivän vastaanotolla oli asianmukaisen arvokas. Tiistai-iltana Helsingin Säätytalolle kutsuttu useiden kymmenien vieraiden joukko edusti kattavasti turvallisuuskomiteassa mukana olevia hallinnonhaaroja. Puolustusvoimien ja poliisin johto oli edustettuna hyvin mutta ei häiritsevän ylivoimaisesti.

Tällaisella kokoonpanolla puolustusministeriön alaisuudessa toimiva turvallisuuskomitea kartoittaa Suomen turvallisuuden uhkatekijöitä valtioneuvostolle. Mukana ovat ministeriöiden johdon lisäksi presidentin kanslia, Puolustusvoimat, poliisi, Rajavartiolaitos, ja Tulli.

Kuukausittain kokoontuva komitea ei pidä itsestään suurta ääntä. Aiemman puolustus- ja turvallisuusasioiden komitean muuttuminen turvallisuuskomiteaksi kaksi vuotta sitten hoitui lopulta niin vähäeleisesti, ettei tapahtumaa erityisemmin uutisoitu.

Komitean syntytunnelmat eivät olleet yhtä hillityt.

Turvallisuusarvioiden keskittämistä puolustusministeriön alaisuuteen arvosteli erityisen voimakkaasti valtioneuvoston kanslian entinen valtiosihteeri Risto Volanen. Maaliskuussa 2011 hän syytti Suomen Kuvalehden haastattelussa armeijaa ja poliisia karkaamisesta hallituksen valvonnasta. Volanen halusi turvallisuusvastuun pääministerin johtaman valtioneuvoston kanslian alaisuuteen.

Syntykiistat johtivat lopulta komitean tehtävien rajaamiseen. Turvallisuuskomitea pidättyy puhtaasti varautumistarpeen arvioimiseen, eikä sillä ole minkäänlaista johtamisroolia, sanoo komitean puheenjohtajana toimiva puolustusministeriön kansliapäällikkö Arto Räty. Varapuheenjohtaja on valtioneuvoston kanslian valtiosihteeri.

Komitean virallinen tehtäväkuvaus kielii pitkästä poliittisesta hiomisesta.

"Turvallisuuskomitea on kokonaisturvallisuuteen liittyvä ennakoivan varautumisen pysyvä ja laajapohjainen yhteistoimintaelin", kerrotaan komitean kotisivuilla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat