Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kokeiden parhaimmistoa kirjan kansissa

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

Äidinkielen opettajain liitto ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seura (SKS) ovat vuodesta 1948 julkaisseet vuosittain kokoelman ylioppilaskokeiden aineita. Alun perin kirjasen nimi oli Valioaineita ja siihen koottiin nimensä mukaisesti kokeiden parhaimmistoa.

Sittemmin kirjasen tarkoitus on muuttunut. Vuodesta 2006 lähtien kokoelma on tunnettu nimellä Ylioppilastekstejä ja siihen kelpuutetaan eritasoisia tekstejä.

"Lähestymistapa on nykyään pedagogisempi eli tarkoituksena ei ole pelkästään hyvien tekstien esittely, vaan antaa viitteitä, minkälaisella suorituksella saa minkälaisia arvosanoja", kertoo Anne Helttunen.

Kirjan useana vuonna toimittanut Helttunen on parhaillaan virkavapaalla Äidinkielen opettajain liiton toiminnanjohtajan tehtävästä.

Tätä nykyä kirjanen sisältää paitsi kevään tehtävänannot ja niistä kirjoitettuja tekstejä myös eritasoisten suoritusten analyysia ja kommentointia, lisäksi myös oikeakielisyysharjoituksia. Kirjanen sisältää Helttusen mukaan noin kolmekymmentä tekstiä, joista puolet ovat tekstitaidon ja puolet esseekokeesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat