Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Teitä rakennetaan taantumassakin

Tietyömaat eivät juuri haittaa hiihtolomaliikennettä

Kotimaa
 

Talouden alamäki ei tänä vuonna näy ainakaan valtateiden suurten rakennushankkeiden määrissä. Luvassa on vähintään kohtuullisen paljon rakentamista teillä.

Liikennevirasto sai vastikään valmiiksi oheisen kartan, jossa näkyvät tämän vuoden isoimmat väylähankkeet teillä. Kyse on isoimmista hankkeista, ei esimerkiksi päällysteurakoista.

Artikkeliin liittyvät

"Nythän on paljon valmistunut, ja uusia töitä on myös lähdössä kohtuullisesti liikkeelle", sanoo apulaisjohtaja Esa Sirkiä Liikennevirastosta.

"Kyllä meillä on tänä vuonna ihan tarpeeksi tekemistä, jokaiselle miehelle riittää töitä."

Hänen mielestään merkittävin pian valmistuva kohde on E18-tie eli moottoritie Vaalimaalta Turkuun. Pitkään rakennetun tien on määrä valmistua 2018. Sen viimeisen osan eli Hamina–Vaalimaa-välin työt alkavat tänä vuonna.

Sen jälkeen Venäjän rajapuomilta halki Suomen ruotsinlaivaan pääsee ajamaan pääosin moottoritietä, paitsi Helsingin kehillä ja Turun kaupungin ja sataman liepeillä.

Pian alkavia hiihtolomia ja niitä seuraavaa pääsiäislomakautta isot tiehankkeet eivät juuri haittaa. Tietöitä tehdään pääosin poikittaissuunnassa, kun taas lomaliikenne kulkee pitkittäissuunnassa.

"Rovaniemellä tehdään töitä valtatie 4:llä, ja siinä ollaan Lapin matkailureittien tiellä, samoin Mikkelissä valtatie 5:n työt voivat haitata. Mutta pääosin meidän työmme ovat poikittaisilla väylillä", Sirkiä sanoo.

"Pääviesti kaikille autoilijoille on aina se sama. Nopeusrajoituksia ja tietyömerkkejä ei ole pantu paikoilleen huvin vuoksi."

Sirkiän muita poimintoja vuoden olennaisimmista tiehankkeista ovat muun muassa mahdollisesti tulevan Fennovoiman tietyömaat Pyhäjoella ja yksi Länsi-Suomen isoimmista hankkeista eli Turku–Pori-tien parantaminen. Työt jatkuvat myös esimerkiksi Helsingin kehillä ja Tampereen rantatunnelin työmaalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat