Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin poliisi löysi kadonneita Trevoc-papereita

Poliisipäällikkö määräsi "kotietsinnän" hukkuneiden papereiden löytämiseksi

Kotimaa
 

Helsingin poliisilaitos on onnistunut löytämään Trevoc-hankintoihin liittyviä, kateissa olleita asiakirjoja.

Helsingin poliisipäällikkö Lasse Aapio ei halua avata, millaisia papereita on löytynyt, mutta joukossa on hänen mukaansa ainakin laitoksen hankintapäätöksiä Trevocilta.

"Meillä on nyt tämä paperikasa olemassa. Syyttäjä päättää, mikä merkitys sillä on", Aapio sanoo.

Paperit on tällä viikolla toimitettu tutkintaryhmälle. Trevoc-jutun syyttäjäryhmään kuuluva kihlakunnansyyttäjä Mikko Männikkö ei vielä ole nähnyt asiakirjoja.

"Olen tietoinen, että Helsingin poliisi on omissa selvityksissään löytänyt lisää aineistoa. Se tulee asianosaisille torstaina, jolloin pääsen tutustumaan aiheeseen."

Helsingin käräjäoikeudessa vireillä olevassa Trevoc-oikeudenkäynnissä varsinkin puolustus on paheksunut asiakirjojen katoamista.

Huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion Trevoc-kytkyjä selvittänyt tutkintaryhmä yritti esitutkinnan aikana hankkia paperit, mutta Helsingin poliisi ei löytänyt niitä. Aapio on tyytyväinen, että papereita on nyt löytynyt.

"Tietenkin tämä on laitokselle nolo paikka, että papereita katoaa. On tärkeää, että meillä on jotain paperiaineistoa siitä, miten asiat ovat menneet", Aapio sanoo.

Aapio piti papereiden katoamista niin erikoisena, että hän määräsi pari viikkoa sitten kaikki etsimään nurkkansa ja sähköpostinsa.

"Rupesin itsekin miettimään, miten tämä homma voi olla tällä tavalla. Rahoista on kuitenkin tiukasti pidetty kiinni, ja joku logiikka täytyy olla siinä, millä tavalla rahoja käytetään."

Aapiolla ei ole tarkkaa käsitystä, mistä kaikkialta papereita on löytynyt.

"Niitä on etsitty vähän pitkin poikin, en oikein tarkkaan tiedä. Niitä oli eri henkilöiden omissa kasoissa. Tehtiin sellainen kotietsintä, että mistä niitä papereita löytyy."

Aapion mukaan päätöksiä ei ole paljon, sillä hankinnat ovat usein liittyneet suurempiin, EU:n rahoittamiin kokonaisuuksiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat