Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valesähkömiehen epäillään ansainneen rikoksilla isot rahat

Velkakierteessä ollut mies väitti samalla elättävänsä itsensä pienellä eläkkeellä

Kotimaa
 

Poikkeuksellisen monista laittomista sähköurakoista epäilty 49-vuotias pirkanmaalaismies on elänyt vuosikaudet velkakierteessä.

Mies on ilmoittanut velkajärjestelyssä tuloikseen vain pienen eläkkeen ja asumistuen, vaikka poliisin mukaan hän ansaitsi rikoksilla kumppaninsa kanssa satojatuhansia euroja.

Tästä on kyse

 Poliisi kertoi torstaina epäilevänsä pirkanmaalaisen yhtiön tehneen satojentuhansien eurojen edestä sähköurakoita ilman, että yhtiöllä tai sen asentajalla olisi ollut oikeutta tehdä sähkötöitä.

 Poliisin mukaan motiivina oli ansaita pimeästi.

 Kyse on hyvin poikkeuksellisesta rikosepäilystä.

Mies on suorittanut sähköasentajan perustutkinnon, mutta ei ole hakenut viranomaisilta oikeutta sähkötöiden tekemiseen.

Poliisin mukaan hän pyrki näin salaamaan viranomaisilta tiedon työskentelystään.

Siten mies on mahdollisesti saanut tuloja käyttöönsä niin, etteivät velkojat ole päässeet niihin käsiksi. Sähkölaitteistoja saa asentaa ja korjata vain sellainen toiminnanharjoittaja, joka täyttää laissa määritellyt vaatimukset. Sähkötyö katsotaan laittomaksi, jos vaatimukset eivät täyty.

Poliisin mukaan mies on tehnyt akaalaisen TTA Finland -yhtiön ainoana sähköasentajana sähkötöitä ilman viranomaisten hyväksyntää jopa yli sadalle asiakkaalle vuosina 2011–2014.

Mies ja TTA Finlandin toimitusjohtajana toiminut nainen vangittiin tammikuun lopussa todennäköisin syin törkeästä petoksesta ja törkeästä kavalluksesta epäiltyinä.

"Olemme arvioineet, että he ovat saaneet rikoshyötynä satojatuhansia euroja. Vaadimme sen verran omaisuutta vakuustakavarikkoon", kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Joni Länsipuro.

Miehen talousvaikeudet ovat olleet niin vakavia, että hän jätti Pirkanmaan käräjäoikeuteen velkajärjestelyhakemuksen heinäkuussa 2013. Oikeus vahvisti maksuohjelman huhtikuussa 2014.

Velkajärjestelyn tarkoituksena on korjata maksukyvyttömän henkilön taloudellista tilannetta.

Mies ilmoitti hakemuksessaan ainoiksi tuloikseen eläkkeen ja asumistuen, joista kertyi nettona yhteensä 1 237,77 euroa kuukaudessa. Hän ei maininnut hakemuksessa mitään mahdollisista tuloista, joita hän olisi saanut sähköasentajan töistä.

Miehellä oli asiakirjojen mukaan velkaa yhteensä noin 146 689 euroa. Suurimmat velkojat olivat verottaja ja Nordea Pankki, joille molemmille mies oli velkaa yli 50 000 euroa.

Mies on tuomittu aiemminkin velkojen maksamisen välttelystä.

Turun hovioikeus langetti vuonna 2005 hänelle kahdeksan kuukauden ehdollisen vankeustuomion kirjanpitorikoksesta ja velallisen epärehellisyydestä.

Nämä rikokset tapahtuivat vuosina 1999–2000. Ne eivät koske sähköurakointia.

Mies oli siirtänyt yrityksensä omaisuutta velkojien ulottumattomiin ja käyttänyt sen varoja henkilökohtaisiinsa menoihinsa.

Poliisi kehottaa kaikkia TTA Finlandin kautta sähkötöitä teettäneitä tarkistuttamaan valtuutetulla sähköurakoitsijalla sähkötöiden asianmukaisuuden. Jos laiton sähkötyö aiheuttaa vahingon, vakuutusyhtiö voi jättää korvaukset maksamatta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat