Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Häirikkösuden kaatoon suunnitteilla tapporaha

Susirahoja voisi saada myös esimerkiksi eräkasvatukseen ja koirien suojeluun

Kotimaa
 

Häirikkösuden kaatamisesta voi pian saada tapporahan. Luonnonvarakeskus suunnittelee niin sanottua reviiriarvokauppaa, joka mahdollistaisi palkkion luvanvaraisesta suden kaatamisesta.

Reviiriarvokaupassa susilaumojen reviirit jaettaisiin virtuaalisiin osiin. Ne arvotettaisiin sen mukaan, miten tärkeitä reviirin osat ovat susille esimerkiksi ekologisesti.

Eri organisaatiot ja ihmiset voisivat halutessaan ohjata rahaa reviirin eri osiin. Rahalla tuettaisiin susikantojen elinvoimaisuutta ja muun muassa suitsittaisiin salametsästystä.

Luonnonvarakeskuksen tutkimusprofessori Juha Hiedanpään mukaan rahaa voisi korvamerkitä esimerkiksi vahinkojen ennaltaehkäisyyn, eräkasvatukseen, metsästyskoirien suojeluun tai myös metsästäjille.

"Tämä on se niin sanottu tapporaha", Hiedanpää sanoo.

Tapporahan idea on pitää susilaumat elinvoimaisina muun muassa poistamalla häiriköt laumasta. Sitä voitaisiin Hiedanpään mukaan maksaa sekä kannanhoidollisesta että vahinkoperusteisesta suden kaadosta.

Reviiriarvokaupalla kerättyjen varojen käytön suunnitteluun osallistuisivat myös yhteistyöryhmät, joissa olisi esimerkiksi paliskuntien, riistanhoitoyhdistysten, riistanhoitokeskuksen ja kunnan edustajia.

Reviiriarvokaupan valmistelu kuuluu aiemmin hyväksyttyyn sudenhoitosuunnitelmaan, ja sen yhteiskunnallisia ja muita edellytyksiä selvitetään keväällä. Kauppaa voitaisiin kokeilla syksyllä 2016.

Reviiriarvokauppaan sisältyvästä tapporahasta kertoi ensimmäisenä Väli-Suomen Median Sunnuntaisuomalainen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat