Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Laina-myrskyn tuhot jäivät vähäisiksi

Tiistaiksi on luvassa alkukevään tuntua, lounaassa lämmintä voi olla viisi astetta

Kotimaa
 
Päivän sää 9.2.2015
Päivän sää 9.2.2015

Sunnuntaina Suomea riepottaneen Laina-myrskyn tuhot ovat jääneet tuulennopeuksiin suhteutettuina melko vähäisiksi.

Kovimmat tuulennopeudet mitattiin Keski-Pohjanmaalla. Maa-alueiden suurin nopeus oli Kokkolassa, jossa tuuli yltyi puuskissa miltei 29 metriin sekunnissa. Pietarsaaren edustalla merellä tuuli yltyi puuskissa 34,5 metriin sekunnissa, keskimääräinen tuulennopeus oli reilut 28 metriä sekunnissa.

Fakta

Tapani vei sähköt sadoiltatuhansilta

 Joulukuussa 2011 Tapani-myrsky katkoi sähköt yli 300 000 kotitaloudesta. Tuuli puhalsi jopa 32 metriä sekunnissa. Viranomaisten viestiverkkokin vaurioitui.

 Joulukuun 2013 Seija-myrskyssä sähköt katkesivat yli 200 000:lta, kuten myös kuukautta aiemmin riehuneen Eino-myrskynkin aikana.

Helsinki-Vantaan lentokentällä tuulennopeus nousi puuskissa 22,5 metriin sekunnissa.

Joulukuun alussa 2013 riehuneessa Oskari-myrskyssä mitattiin suunnilleen samoja nopeuksia. Tuolloin ilman sähköä jäi jopa 50 000 kotitaloutta.

Nyt Kaakkois-Suomessa, Keski-Suomessa ja Pohjanmaalla oli pahimmillaan ilman sähköä joitakin tuhansia kotitalouksia. Sähköverkon viat saatiin korjatuksi miltei kokonaan sunnuntain alkuiltaan mennessä.

Tuhot jäivät tällä kertaa siis selvästi vähäisemmiksi. Tämä lienee roudan ansiota. Maa juurten ympärillä on jäässä, jolloin puut pysyvät paremmin pystyssä, arvioi HS:n meteorologi Matti Eerikäinen.

Ajokeli oli sunnuntaina huono koko maassa lumisateen ja voimakkaan tuulen vuoksi.

Maanantaina tuuli on jo laantunut, Eerikäinen ennustaa.

Suomen yli kulkee päivän aikana hajanaisia sadealueita, jotka voivat tuoda muutaman sentin lunta. "Sateen jälkeen lauha länsituuli nostaa iltapäivällä lämpömittarin lukemat Länsi-Suomessa parin plusasteen tienoille", Eerikäinen ennustaa.

"Tiistaiksi on luvassa vuoden lämpimin päivä tähän mennessä. Lounais-Suomessa lämpötila voi nousta yli viiden asteen."

Myös pääkaupunkiseudulle on luvassa lämpenevää säätä tiistaina ja keskiviikkona. "Tässä on jo hieman alkukevään tunnelma."

Mika Ranta HS
"Liuskasaaren kärki on lempipaikkojani niin kesällä kuin talvellakin", helsinkiläinen Susa Säkkinen (oik.) kertoi palatessaan kohti Uunisaarta ja Kaivopuistoa Muru-koiran ja ystävänsä Iiris Anttosen kanssa.
"Liuskasaaren kärki on lempipaikkojani niin kesällä kuin talvellakin", helsinkiläinen Susa Säkkinen (oik.) kertoi palatessaan kohti Uunisaarta ja Kaivopuistoa Muru-koiran ja ystävänsä Iiris Anttosen kanssa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat