Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ahtaajayritys perui luottamusmiehen potkut

Kiista uhkasi parhaillaan käytäviä työelämän pelisääntöneuvotteluja

Kotimaa
 
Marko Piirainen
Marko Piirainen

Kotkassa käytiin maanantaina monivaiheinen pääluottamusmiehen irtisanomisepisodi. Irtisanominen uhkasi jo hankaloittaa parhaillaan käytäviä työnantajien ja työntekijöiden välisiä neuvotteluja, joissa etsitään työmarkkinoille uusia pelisääntöjä. Neuvottelut pitäisi saada päätökseen sunnuntaina.

Tilanne rauhoittui ainakin toistaiseksi, kun BalSteve-yhtiö perui päätöksensä irtisanoa työntekijä, joka lopulta osoittautui pääluottamusmieheksi.

Yhtiö vakuuttaa, ettei se tiennyt, että potkut saanut henkilö oli jo viime vuoden puolella valittu pääluottamusmieheksi.

Vielä maanantaina päivällä kuljetusalaa edustavan AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen ilmoitti, ettei hän enää ota osaa pelisääntöneuvotteluihin, jotka saattavat muuttaa monin osin tapaa, jolla Suomessa päätetään työelämän asioista.

"Tämä on vakava hyökkäys pääluottamusmiesjärjestelmää kohtaan. Pääluottamusmiehen tehtävien hoitamisen estänyt yritys on Satamaoperaattoreiden jäsen. Kun työnantajat eivät kunnioita edes nykyisiä työelämän pelisääntöjä, uusista säännöistä ei kannata neuvotella", Piirainen ilmoitti päivällä. Hän ei aio palata neuvottelupöytään, vaikka yhtiö perui potkut.

AKT:n päivällä lähettämän tiedotteen mukaan pääluottamusmiehen kulkulupa otettiin pois sen jälkeen, kun hän vei työnantajalle tiedon valinnastaan pääluottamusmieheksi.

AKT:n tiedotteen mukaan "BalSteven edustaja on uhannut pääluottamusmiehen lisäksi savustaa ulos myös varapääluottamusmiehen".

Pääasiassa venäläisiä työntekijöitä työllistävää BalSteveä edustaa kiistassa lakimies Panu Karhu.

Karhu sanoo, että AKT:n levittämä tieto on väärä. Hänen mukaansa BalSteve irtisanoi kyseisen henkilön perjantaina vedoten tuotannollisiin ja taloudellisiin syihin.

"Sen jälkeen mies esitti, että hänet on jo viime vuoden puolella valittu pääluottamusmieheksi. Yhtiöllä ei ollut tästä tietoa, kun irtisanomispäätös tehtiin. Nyt irtisanominen perutaan, koska pääluottamusmiehellä on korkeampi irtisanomissuoja", hän sanoo.

AKT:n mukaan yritys sai tietää pääluottamusmiesstatuksesta ennen potkuja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat