Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Koulukotipaikkoja entistä vähemmän

Kotimaa
 

Koulukotipaikkojen määrä on vähentynyt roimasti viime vuosikymmeninä. Paikkoja on Suomessa nyt noin 250 ja koulukoteja kahdeksan eri puolilla maata.

Koulukoti saa nimensä siitä, että sen yhteydessä on aina oma koulu. Enemmistö koulukotien asukkaista on poikia.

Aikoinaan koulukoteihin saatettiin muuttaa lapsena ja asua vuosikymmenen ajan. Nykyään tulijat ovat keskimäärin 15–16-vuotiaita. Taustalla on ongelmallista käyttäytymistä, päihteiden käyttöä, rikoksiakin. Sijoituksia on saatettu tehdä useita eri perhekoteihin tai laitoksiin.

Uusi, viime vuosina kasvanut ryhmä ovat yksin maahanmuuttajina Suomeen tulleet nuoret. Heidän kohdallaan ensimmäinen sijoitus on saatettu tehdä koulukotiin, koska asiointi on ollut vaikeaa kielitaidon puutteen takia.

Muhoksella sijaitseva Pohjolakoti on toinen yksityisistä koulukodeista ja paikkamäärältään suurin. Toinen yksityinen laitos on Lausteen perhekuntoutuskeskus Turussa.

Valtion koulukoteja ovat Harvialan koulukoti Hämeenlinnassa, Sippolan koulukoti Kouvolassa, Limingan koulutuskeskus Pohjois-Pohjanmaalla, Sairilan koulukoti Mikkelissä, Vuorelan koulukoti Nummelassa ja Lagmansgårdenin koulukoti Pedersöressä Pohjanmaalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat