Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Komitea moittii Suomea liian heikosta sosiaaliturvasta

"Vähimmäisetuuksien taso on liian alhainen keskiansioihin verrattuna"

Kotimaa
 

Suomen sosiaaliturvan taso on liian alhainen, Euroopan sosiaalisten oikeuksien komitea moittii. Niin sanottu vähimmäisturva eli pienimmät sairauspäivärahat, toimeentulotuki ja työmarkkinatuki ovat jääneet liian alhaiselle tasolle suhteessa keskiansioihin, se päätti keskiviikkona.

Komitea on osa Euroopan neuvostoa. Se valvoo Euroopan sosiaalisen peruskirjan toteutumista. Suomen pitää vastata komitealle maaliskuun loppuun mennessä.

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan Suomi arvioi vähimmäistulon riittävyyttä toisin kuin komitea. Komitea katsoo yksittäisten etuuksien tasoa, kun taas moni saa useita tukia.

Toisaalta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen raportti totesi jo viime vuosikymmenellä, että moni joutuu turvautumaan toimeentulotukeen siksi, että muut etuudet eivät riitä. Toimeentuloa valuu myös asumiseen, koska asumistuki ei ole noussut vuokrien tahdissa.

Vähimmäisturvan taso on kutistunut viime vuosikymmeninä, kun palkat ovat nousseet ripeämmin kuin etuudet. Tätä pidetään yhtenä syynä köyhyyden lisääntymiseen.

Turvan tasosta kanteli Suomen sosiaalioikeudellinen seura.

"Komitea on päätynyt tähän samaan päätelmään jo pari vuotta sitten Suomen raporttien pohjalta mutta Suomi ei ole reagoinut", puheenjohtaja Yrjö Mattila sanoo. "Seura toivoo, että päätös otetaan vakavasti. Lamasta huolimatta voisi selvittää, miten vähimmäisturvan ongelma ratkaistaisiin."

Mattila huomauttaa, että Suomi on sitoutunut vähentämään köyhyyttä, mutta toimenpiteet ovat olleet vähissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat