Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aarnion puolustus haluaa kieltää itselleen haitallisen kertomuksen

Vilhusen mukaan Aarnio houkutteli hänet Trevocin järjestelyihin

Kotimaa
 

Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion puolustus haluaa kieltää rikollisjärjestön johtohahmon Keijo Vilhusen esitutkintakertomuksen käyttämisen oikeudessa.

Kertomus on Aarniolle haitallinen. Loppulausunnossaan ja sitä seuranneessa lisäkuulustelussa Vilhunen nimesi Aarnion mieheksi, joka oli houkutellut hänet seurantalaiteyhtiö Trevocin rahoitusjärjestelyihin.

Vilhunen myös kertoi kuljettaneensa Aarnion antamia asiakirjoja siskolleen allekirjoitettavaksi. Sisko on vahvistanut, että paperit tulivat veljeltä, eikä hän ollut muiden kanssa tekemisissä.

Asiakirjaketjun toisessa päässä rahoitusjärjestelyjä varten perustetun Instia Groupin lakimies on kertonut antaneensa asiakirjat Aarniolle, jotta tämä toimittaisi ne Vilhusen siskolle allekirjoitettavaksi.

Ketjussa siis vain Aarnio on kiistänyt olleensa asian kanssa missään tekemisissä.

Ongelmalliseksi asian tekee se, että Vilhunen ei halua tulla kuulluksi oikeudessa. Hänellä on oikeus kieltäytyä, sillä hän on itsekin syytettynä asiassa.

Kieltäytymisen takia syyttäjät haluaisivat käyttää Vilhusen esitutkintakertomusta todisteena.

Aarnion puolustus vastustaa tätä. Aarnion asianajajan Riitta Leppiniemen mielestä Aarniolla pitää olla oikeus tehdä kysymyksiä Vilhuselle.

"Euroopan ihmisoikeussopimuksen mukaan syytetyllä tulee olla oikeus kuulustella myös sellaisia henkilöitä, joiden avulla syyttäjä pyrkii näyttämään toteen syytetylle epäedullisen seikan", Leppiniemi sanoo.

Leppiniemi huomautti oikeudelle, että Vilhusta on kuultu esitutkinnassa syylliseksi epäiltynä. Siten hänellä ei ole ollut velvollisuutta pysyä totuudessa.

Syyttäjien mielestä Vilhusen esitutkintakertomusta pitäisi voida käyttää, mutta oikeus arvioi, mikä arvo sille annetaan.

Helsingin käräjäoikeus ei vielä päättänyt, voiko kertomusta käyttää todisteena.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat