Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kokoomus kaataa metropolihankkeen

Paula Risikon mukaan soten jumiutuminen vei pohjan pois

Kotimaa
 
Benjamin Suomela HS
Liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko (kok) kertoi torstai-iltana kokoomuksen kielteisen kannan metropolihankkeeseen muiden hallitusryhmien edustajille.
Liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko (kok) kertoi torstai-iltana kokoomuksen kielteisen kannan metropolihankkeeseen muiden hallitusryhmien edustajille. Kuva: Benjamin Suomela HS

Metropolihallintohanke kaatuu. Kokoomus katsoo, että hanketta ei kannata viedä enää eteenpäin.

Metropolihallinnossa olisi ollut mukana 14 kuntaa Helsingin ympäriltä. Myös Porvoo ja Lohja olisivat voineet liittyä mukaan.

Artikkeliin liittyvät

Kokoomuksen mukaan pääkaupunkiseudun metropolihanke synnyttäisi vain ylimääräistä päällekkäistä hallintoa. Myöskään kunnat eivät ole metropolihallinnolle syttyneet.

Liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko (kok) kertoi kokoomuksen kannan torstai-iltana hallitusryhmien edustajille.

Kanta viedään myös eteenpäin hallituspuolueiden puheenjohtajien, eli kvartetin arvioitavaksi.

Metropolihallinnosta sovittiin jo hallituksen rakennepaketissa.

"Emme silloin tienneet, mitä sote-paketille tapahtuu ja minkälaiset hallintoratkaisut siitä syntyvät. Siksi tätä ei kannata viedä nyt eteenpäin", sanoi Risikko.

"Saimme viime viikolla kuntien palautteet metropolihallinnosta. Ja nyt emme pysty sanomaan kunnille muuta kuin että hallinto lisääntyy."

Risikon mukaan kokoomus on ollut koko ajan epäileväinen koko hankkeelle.

Demareille metropolihallinto on ollut tärkeä. Sdp:n mukaan metropolihallinto tehostaisi pääkaupunkiseudun maankäyttöä, asuntotuotantoa ja työllisyyttä.

Vantaalainen kansanedustaja ja Vantaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Antti Lindtman (sd) vaikuttaa pettyneeltä. Hän on ajanut voimakkaasti metropolihallintoa.

Aivan toivottomaksi hän ei vieläkään suostu.

"Asia menee nyt hallituspuolueiden puheenjohtajien pöytään. Toivon, että pääministeri [ Alexander ] Stubb näyttää nyt sitä johtajuutta, josta hän paljon on puhunut", Lindtman sanoi torstaina illalla.

Lindtman pitää metropolihallintoa yhtenä hallituksen rakenneuudistuspaketin tärkeimmistä hankkeista.

"Kävi ilmeisesti niin, että [ Paula ] Risikolta loppui mandaatti kesken. Toivon silti, että pääministerin johdolla löydetään ratkaisu, joka toteuttaa sen, mistä hallitus on monta kertaa päättänyt. Viedään maaliin se, mistä on sovittu."

Helsingin kaupunginjohtaja, ylipormestari Jussi Pajunen ei vaikuttanut pettyneeltä eikä yllättyneeltä.

"Ihan hyvä, että mennään sosiaali- ja terveysuudistus edellä. Siinä puhutaan kuitenkin puolesta kuntien velvollisuuksista", Pajunen kommentoi kokoomuksen päätöstä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat