Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pitkään kiistelty hanke

Kotimaa
 

Helsingin seudun kuntien parempaan yhteistyöhön tähtäävä metropolihallinto on yksi hallituksen lakiesityksistä, joka piti antaa eduskunnalle jo joulukuun alussa.

Sen toteutumista on pidetty epätodennäköisenä, koska kokoomus ei ole ollut halukas viemään metropolihallintoa koskevaa lakia eteenpäin.

Demarit puolestaan ovat voimakkaasti puolustaneet hanketta. Heidän mielestään metropolihallinto olisi askel eteenpäin kohti yhteistä todellista päätöksentekoa alueella.

Metropolihanketta on hidastanut poliittisen erimielisyyden lisäksi kuntien vastustus. Hanke ei ole perustuslainkaan näkökulmasta ongelmaton.

Esitysluonnoksen mukaan metropoli muodostuisi Helsingin seudun 14 kunnasta. Porvoo ja Lohja pääsisivät halutessaan mukaan.

Metropolihallinto vastaisi maankäytöstä, asumisesta ja liikenteestä. Helsingin seudun liikenteen HSL-kuntayhtymän tehtävät siirtyisivät metropolihallinnolle.

Metropolihallinnolla olisi demokraattisesti valittu metropolivaltuusto. Rahoitus tulisi alueen kunnilta, sillä metropolihallinto ei saisi omaa verotusoikeutta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat