Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oppositiolta välikysymys kouluasioista

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Jussi Nukari Lehtikuva
Tuomo Puumala (kesk), Annika Lapintie (vas), Ritva Elomaa (ps) ja Ville Niinistö (vihr) kertoivat koulutusvälikysymyksestä.
Tuomo Puumala (kesk), Annika Lapintie (vas), Ritva Elomaa (ps) ja Ville Niinistö (vihr) kertoivat koulutusvälikysymyksestä. Kuva: Jussi Nukari Lehtikuva

Oppositiopuolueet keskusta, perussuomalaiset, vasemmistoliitto ja vihreät jättivät perjantaina välikysymyksen koulutusasioista. Oppositio kysyy muun muassa, aikooko hallitus perua toisen asteen koulutuksen uusien toimilupien pakkohaun.

Välikysymyksen ensimmäiset allekirjoittajat ovat eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja Tuomo Puumala (kesk), kansanedustaja Ritva Elomaa (ps), eduskuntaryhmän puheenjohtaja Annika Lapintie (vas) ja vihreiden puheenjohtaja, kansanedustaja Ville Niinistö.

Hallitus on rakennepaketissaan päättänyt leikata toisen asteen koulutusmenoista yhteensä 260 miljoonaa euroa, mikä tarkoittaa noin kymmentä prosenttia.

Eduskunnassa on parhaillaan käsittelyssä lakimuutokset, jotka säätelevät sekä lukiokoulutuksen että ammatillisen koulutuksen järjestäjäverkosta että rahoituksesta. Kaikkien järjestäjien on haettava uudet toimikuvat.

Hallitus vastaa välikysymykseen ensi keskiviikkona.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat