Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ystävänpäivä on korttipäivien kakkonen – posti kuljettaa kolme miljoonaa korttia

Kotimaa
 
Suomalaiset lähettävät vuosittain noin kolme miljoonaa ystävänpäiväkorttia.
Suomalaiset lähettävät vuosittain noin kolme miljoonaa ystävänpäiväkorttia.

Söpöjä kissoja ja koiria, sydämiä, kukkia, halauksia, muumeja, viinapullon kanssa tanssiva vähäpukeinen nainen. . .

Ystävänpäiväkorttien kirjo kertoo laajasta kohderyhmästä. Suomessa ystävänpäivänä muistetaan erityisesti ystäviä, ei puolisoa tai rakastettua, vaikka Pyhä Valentinus oli rakastavaisten ja kihlautuneiden suojelija. Valentinuksen päivää vietettiin 14. helmikuuta jo keskiajalla.

"Ystävänpäivä on reipas juhla. Silloin muistetaan kavereita ja korostetaan ystävyyden merkitystä. Tämä näkyy myös korttivalikoimassa", sanoo tuoteryhmäpäällikkö Johanna Rouhe Postista.

Kortteja on Rouheen mukaan postitettu viime vuosina noin kolme miljoonaa kappaletta.

Ystävänpäivä on Suomen toiseksi suosituin korttipäivä. Joululle se ei kuitenkaan pärjää, sillä joulukortteja lähetetään kymmeniä miljoonia joka vuosi, viime jouluna 34 miljoonaa.

Postikorttien suosio on romahtanut sähköisten tervehdysten myötä. Vielä vuonna 2003 suomalaiset lähettivät yli viisi miljoonaa ystävänpäiväkorttia.

Postin keksintöä ystävänpäivä ei silti ole. Suomeen sen toi Suomen Punainen Risti, joka halusi näkyvyyttä ystävätoiminnalleen ja järjesti Postin kanssa televisiokampanjan vuonna 1987.

Ystävänpäivän vietto vakiintui vaivihkaa, ja se vilahti kalenteriinkin puolivahingossa vuosina 1990–1991. Virallisesti Helsingin yliopiston almanakkatoimisto päätti päivän merkitsemisestä kalenteriin vuonna 1996.

Ystävänpäivä on etenkin nuorten päivä, mutta kortteja lähettävät mummot ja kummitkin. Seniorisäätiö kampanjoi tänä vuonna ikäihmisten muistamisesta. Korttikampanjan tavoite oli saada 600 korttia, yksi jokaiselle säätiöön asuvalle. Kortteja tuli tuhansia.

 

Ystävänpäivää vietetään tänään lauantaina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat