Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rinteen läksytys ihmetyttää kokoomusta

Kotimaa
 

Eduskunnan sivistyslautakunnan puheenjohtaja Raija Vahasalo (kok) ihmettelee Sdp:n puheenjohtajan Antti Rinteen väitteitä siitä, että kokoomuksen eduskunta- ja ministeriryhmä jarruttaisi hallituksen rakennepoliittisten päätösten läpivientiä.

Rinne sanoi lauantain Helsingin Sanomissa, että esimerkiksi rakennepakettiin kuuluvat koulutuksen säästöt eivät ole edenneet Vahasalon johtaman sivistysvaliokunnan käsittelyssä.

"Ei mikään mukava ystävänpäiväyllätys Rinteeltä. Tuntuu oudolta, että hän nosti asian esille, koska lait etenevät normaalisti", Vahasalo sanoo.

"Ongelma on se, että esitykset eivät ole tulleet käsittelyyn ajoissa. Rinteen olisi kuulunut pitää huolta siitä, että hänen ministerinsä tuovat lakiesityksensä eduskuntaan sovitusti eli ennen joulukuun neljättä."

Vahasalon mukaan sivistysvaliokunnassa on sovitun ajan jälkeen käsittelyssä enemmän lakiesityksiä kuin koko viime vuonna yhteensä.

Vahasalon arvion mukaan ongelmia on tuonut se, että lakiesitykset ovat olleet asiantuntijoiden mielestä puutteellisia ja sekavia.

"Ärsyttää oletus, että eduskuntaan voisi tuottaa millaisia lakiesityksiä hyvänsä ja määrätä, että ne pitää käsitellä kahdessa päivässä. Asiat pitää hoitaa kunnolla ja kunnianhimoisesti, sillä ei eduskunta ole mikään postitoimisto."

Sdp-johtoinen koulutuspolitiikka on ollut Vahasalon mielestä poukkoilevaa ja hajottavaa. Syyksi Rinteen ulostulon hetkeen hän arvelee opposition keskiviikkona esittämän välikysymyksen.

"Tässä taitaa olla demareilla hermo kireällä. Malttia, Rinne."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat