Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Reserviläisliiton johto säikähti kysymystä kodinturvajoukoista

Kotimaa
 

HS pyysi vastaajia kommentoimaan väitettä, että Suomeen tarvitaan kodinturvajoukot. Kysymys sai Suomen suurimman reserviläisjärjestön Reserviläisliiton johdon varpailleen.

Liiton puheenjohtaja, kansanedustaja Mikko Savola (kesk) ja toiminnanjohtaja Olli Nyberg lähettivät paikallisyhdistysten puheenjohtajille kirjeen, jossa ohjeistettiin, miten pitäisi vastata. Liiton johto kehotti vastaamaan "faktoihin perustuen" mutta kiinnittämään erityisesti huomiota "kodinturvajoukkoproblematiikkaan".

Savolan ja Nybergin ohjekirje on herättänyt ärtymystä osassa Reserviläisliiton jäseniä. HS ei julkaise kysymyksen vastauksia liiton johdon paimenkirjeen aiheuttaman epävarmuuden takia.

Reserviläisliiton puheenjohtaja Mikko Savola, halusitteko vaikuttaa kyselyn lopputulokseen?
"Jokainen vastaa kuinka haluaa. Emme me pysty siihen vaikuttamaan. Ehkä muutama sanamuotoilu oli kömpelösti tehty, mikä sitten provosoi joitakin."

Ettekö luota jäseniinne?
"Kyllä minä luotan jäsenistöömme."

Ymmärrättekö, miksi jotkut jäsenenne ovat ärtyneitä?
"Kyllä ymmärrän, ja asiasta on käyty sisäisesti keskustelua. Herkkyys näkyi jäsenistön terveisissä. Näissä selventämisissä pitää olla äärimmäisen tarkka."

Mitä vikaa on
kodinturvajoukoissa?
"Lähinnä se, että meillä on tämä paikallisjoukkokuvio, jota olemme yhdessä Puolustusvoimien kanssa työstäneet eteenpäin. Haluamme kehittää siitä mahdollisimman hyvän."

Reserviläisliiton puheenjohtaja Olli Nyberg, ettekö luota jäsenistöönne?
"Meillä on noin 350 yhdistystä ja 18 piiriä. Siellä on tietysti monenlaisen tietotaidon osaavaa puheenjohtajaa. Kaikilla nämä Suomen puolustusjärjestelmän kiemurat eivät välttämättä ole ihan viimeisen päälle hallussa. Se näkyy hyvin kodinturvajoukkokeskustelussa."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat