Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vihreät painottavat työllisyyttä

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

Vihreiden tänään sunnuntaina hyväksyttävässä vaaliohjelmassa on neljä pääteemaa. 

1 Työllisyys

Helpotetaan yksinyrittäjän ensimmäisen työntekijän palkkaamista esimerkiksi verohuojennusten avulla. Poistetaan ulkomaalaisten työntekijöiden saatavuusharkinta, jonka mukaan nyt Suomessa asuvat työttömät pannaan etusijalle. Suomeen tuleville ulkomaalaisille opiskelijoille lisää kielikoulutusta ja mahdollisuus pysyvään oleskelulupaan. Toteutetaan perustulo. Uusiutuvan energian osuus 60 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä, mistä uusia työpaikkoja. Suurempi kotitalousvähennys, jos vähentää asumisensa hiilipäästöjä.

2 Koulutus

Ehdoton ei lukukausimaksuille. Lopetetaan ylioppilaskokeiden maksut. Tavoitteena lukion ja ammattikoulun ilmaiset kirjat ja materiaalit. Erityistuki oppilaitoksille, joiden oppilaat tarvitsevat keskimääräistä enemmän tukea.

3 Ympäristö

Luonnonsuojelualueita laajennetaan. Toteutetaan soidensuojeluohjelma ja nopeutetaan metsien suojelua. Uusia kansallispuistoja esimerkiksi Porkkalaan ja Käsivarteen. Vahvistetaan eläinten oikeuksia uudistamalla eläinsuojelulaki. Luovutaan öljyn, hiilen, turpeen ja maakaasun käytöstä vuoteen 2050 mennessä.

4 Köyhyys

Perustulo puree myös köyhyyteen. Poistetaan puolison tai vanhempien tulojen vaikutus sosiaalietuuksiin. Kohdennettuja toimia lapsiperheille. Yksin asuville pieniä ja kohtuuhintaisia asuntoja. Kehitysyhteistyön määräraha 0,7 prosenttiin bruttokansantulosta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat