Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vauvojen uimakoulu Simsalabimissa ei enää epäillä rikollista toimintaa

Parisataa vanhempaa on menettämässä 90 prosenttia kurssimaksuista

Kotimaa
 

Poliisi on lopettanut vauvojen ja lasten uimakoulun Simsalabimin petosrikostutkinnan. Rikoskomisario Sampo Suomala Helsingin poliisista kertoo, että uimakoulun toiminnassa ei enää ole syytä epäillä petosrikosta.

"Syyttäjä ja poliisi päättivät lopettaa rikostutkinnan, koska alustavassa selvityksessä näyttöä rikoksesta ei ollut."

Poliisitutkinta käynnistyi viime syksynä, kun osa uimakoulun toimintaan pettyneistä vanhemmista teki rikosilmoituksen yrityksen hallituksen jäsenistä.

Uimakoulun toiminta herätti hämmennystä loppukesällä ja syksyllä 2014, kun se teki katoamistempun. Osa asiakkaista tunsi tulleensa huijatuiksi, sillä he eivät saaneet yritykseen tai yrittäjiin mitään yhteyttä.

Simsalabim lähetti joillekin syksyn opetuksesta maksaneille 31. elokuuta viestin, jonka mukaan yritys on vakavissa talousvaikeuksissa, sitä haetaan konkurssiin ja uimaopetus perutaan seuraavasta päivästä lähtien.

Asiakkailta oli juuri kerätty satojen eurojen maksut tulevien kuukausien opetuksesta. Simsalabim lopetti kuitenkin kaiken toimintansa elokuun lopulla.

Poliisin ja syyttäjän arvion mukaan toiminnassa ei kuitenkaan ollut mitään rikollista, joten uimakoulun asioiden käsittely jatkuu konkurssimenettelynä.

Helsingin käräjäoikeus päätti asettaa Simsalabimin konkurssiin lokakuussa yhtiön hakemuksesta. Tammikuun lopulla järjestettiin konkurssivalvonta.

Jo syksyllä kävi ilmi, että konkurssipesä kykenee palauttamaan vain pienen osan ennakkoon maksetuista kurssimaksuista. Simsalabimin tyypillinen uimakoulumaksu oli muutama sata euroa, joten siitä palautunee muutama kymmenen euroa.

Pesänhoitaja, asianajaja Timo Ylikantola arvioi perjantaina, että tilanne on pysynyt ennallaan syksystä. Muutama sata vanhempaa on siis menettämässä noin 90 prosenttia kurssimaksuista. Heitä suurempia yksittäisiä velkojia ovat muun muassa tiloja vuokranneet uimahallit.

Simsalabim-yhtiön lisäksi konkurssiin on hakeutunut myös sitä lähellä oleva Simsalabim-niminen yhdistys. Se oli kuitenkin niin velkainen, että rahat eivät riittäneet edes konkurssimenettelyyn, joten konkurssi raukesi varojen puutteeseen viime maanantaina.

Helsingin Sanomat ei tavoittanut yhdistyksen ja yhtiön konkurssihakemukset jättänyttä hallituksen jäsentä.

Yritys nimeltään Simsalabim Uimakoulu ja Aquagym järjesti opetusta muun muassa vauvoille ja lapsille ainakin Helsingissä, Porvoossa, Turussa ja Paraisilla. Uimaopetustunteja oli näillä paikkakunnilla lähes viidessätoista eri paikassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat