Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ylläksellä sattui jo toinen rinnetapaturma

Turmat ovat viime vuosina silti vähentyneet

Kotimaa
 

Ylläksellä tapahtui torstaina jo toinen rinneonnettomuus lyhyen ajan sisällä. Onnettomuus sattui niin sanotulla streetillä eli rinteellä, mihin on rakennettu erilaisia hyppyreitä.

Onnettomuus tapahtui isossa hyppyrissä, sanoo Ylläs Ski Resortin toimitusjohtaja Osmo Virranniemi. Streetillä on mahdollisuus tehdä erilaisia temppuja suksilla tai lumilaudalla.

Hyppyrissä loukkaantunut kuljetettiin paikalta helikopterilla jatkohoitoon. Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Keskiviikkona Iso-Ylläksellä kuoli Etelä-Suomesta kotoisin oleva 11-vuotias poika laskettuaan lumiaitaan. "Yhtä pahaa onnettomuutta ei ole aiemmin sattunut", Virranniemi kertoo.

Virranniemen mukaan lumiaitoja on käytetty vuosikymmenet ja ne ovat oleellinen osa rinteitä.

Rukalla rinneonnettomuuksia on sattunut Etelä-Suomen hiihtolomaviikolla vähän, kertoo Rukakeskuksen paikallisjohtaja Matti Parviainen.

Levillä on lastoitettu muutamia nilkkoja ja ranteita. Kaatumisissa on murtunut joitakin peukaloita, mutta mitään pahaa ei ole sattunut, kertoo puhelinpäivystysvuorossa ollut lääkärikeskus Bene Finlandia Oy:n talousjohtaja Arja Westerlund.
"Rinnetapaturmia sattuu keskimäärin yksi tuhatta laskijaa kohden. Sen sijaan vakavat onnettomuudet ovat selvästi vähentyneet", sanoo Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Anne Larilahti.
Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen keräämien tilastojen mukaan kaudella 2013–2014 hiihtokeskuksissa kirjattiin noin 1 900 tapaturmaa. "Lääkärikäyntiin johtavat onnettomuudet ovat Ylläksellä puolittuneet viimeisen viiden vuoden aikana", kertoo sairaanhoitaja Juha-Pekka Kuusimäki Medi Ylläksestä.

Tilanteen kohentumisen syynä on rinteiden ja suksien parempi taso. Myös suojavälineiden, kuten kypärän ja rintapanssarin, käyttö on yleistynyt.

"Lisäksi viranomaiset tekevät rinnealueella erilaisia turvallisuuteen liittyvä tarkastuksia, kuten onko pehmusteita riittävästi pylväissä", Parviainen sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat