Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS:n mediakone seuraa puolueiden näkyvyyttä

"Hyödyllinen ja kiinnostava", tutkija Anu Kantola sanoo

Kotimaa
 

"Tämä todistaa, että meitä sorretaan", vasemmistoliiton kansanedustaja Silvia Modig sanoo. "Salaliitto", naurahtaa perussuomalaisten puoluetoimistolla työskentelevä Matti Putkonen.

Modig ja Putkonen ovat tulleet tutustumaan Helsingin Sanomien mediakoneeseen, josta voi reaaliajassa nähdä miten eri puolueet näkyvät tiedotusvälineissä. Tutustumispäivänä perussuomalaisten ja vasemmistoliiton saama huomio on vähäistä.

Mediakone seuraa, miten usein kukin puolue esiintyy Helsingin Sanomien, Ylen, MTV3:n, iltapäivälehtien sekä suurimpien maakuntalehtien uutisoinnissa. Tiedot pohjautuvat Defcomb-yrityksen teknologiaan, joka analysoi koneellisesti artikkeleiden sisältöä.

Viestinnän tutkija Anu Kantola suhtautuu koneeseen rauhallisemmin. "Tämä on hyödyllinen ja kiinnostava", hän sanoo.

Kantola kiinnittää kuitenkin huomiota siihen, että kone ei erittele positiivista ja negatiivista julkisuutta.

Testihetkellä viime viikolla mediassa kohuttiin keskustan keskiolutkannoista ja puolue saikin kyseisenä päivänä selvästi eniten mediahuomiota. Keskustalaiset tuskin kuitenkaan iloitsivat huomiosta.

Kaikki kolme innostuvat etenkin matriisigrafiikasta, josta näkee useimmiten samoissa jutuissa esiintyvät puolueet. Jos puolueet esiintyvät usein yhdessä, se saattaa viitata siihen, että puolueet ovat ottaneet toisensa silmätikuiksi vaalitaistelussa.

"Tiedotusvälineissä pitäisi olla enemmän puolueiden välistä vuoropuhelua. Joku tekee aloitteen ja muut sitten reagoivat siihen", Putkonen sanoo. Hän onkin sitä mieltä, että perussuomalaisten avaukset eivät mene mediassa läpi. "Sitten väitetään, että perussuomalaiset eivät tarjoa vaihtoehtoja".

Modig arvioi, että vaikka tiedon määrä kasvaa jatkuvasti, niin "uutisoinnin laatu on kaventunut". Hänen mukaansa vaihtoehtoisille näkemyksille ei anneta riittävästi tilaa.

 

Mediakone: www.hs.fi

rio gandara hs
Viestinnän tutkija Anu Kantola (vas.), vasemmistoliiton kansanedustaja Silvia Modig ja perussuomalaisten Matti Putkonen tutustuivat HS:n julkaisemaan mediakoneeseen.
Viestinnän tutkija Anu Kantola (vas.), vasemmistoliiton kansanedustaja Silvia Modig ja perussuomalaisten Matti Putkonen tutustuivat HS:n julkaisemaan mediakoneeseen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat