Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

BirdLife kiittelee tuomiota

Kotimaa
 

Lintujärjestö BirdLife Suomessa kiitellään tuomiota.

"Olemme tyytyväisiä siitä, että tuli tuomio ja että tuomio on riittävän kova, jotta tapauksella on ennaltaehkäisevä vaikutus luonnonsuojelurikoksiin", sanoo järjestön suojelu- ja tutkimusjohtaja Teemu Lehtiniemi.

"Euroopan mittakaavassa näin poikkeuksellisen suuressa luonnonsuojelurikoksessa olisimme pitäneet ehdotonta vankeusrangaistusta ehdollista perustellumpana."

Närpiöläismiehen tapaus ei ole kuitenkaan täysin yksittäinen munavarkaus.

"Ennen närpiöläismiehen tapausta ajattelimme, että suomalaisten osalta ongelma on pieni. On kuitenkin tosiasia, että Närpiön tiimoilta meillä on tiedossa muitakin tapauksia Suomessa", sanoo Lehtiniemi. Ne eivät tosin ole aivan samaa kokoluokkaa.

"Ongelman olemassaoloa ei tiedostettu aiemmin. Ei se toki ole kovin laaja ongelma, mutta yksittäisiä raiteilta suistuneita on muitakin", hän sanoo.

Aiemmin ainakin Lapin lintujen pesät ovat Lehtiniemen mukaan kiinnostaneet lähinnä brittiläisiä munankerääjiä, mutta heitä on hankala saada kiinni harvaanasutuilla alueilla.

"Mahdollisiin epäilyihin on vaikea saada poliisia ajoissa, ihmiset ovat hävinneet jo aikoja ennen poliisin tuloa."

Munavarkaudet kohdistuvat useimmiten juuri harvinaisimpien lajien muniin ja juuri siksi se on ongelma.

"Jos on äärimmäisen uhanalaisia lajeja, kuten tunturihaukka, niin silloin jopa yksittäinen muna voi olla populaation kannalta merkityksellinen", Lehtiniemi sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat