Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pakkoruotsi jumiutui valiokuntaan

Vahasalo: En voi luvata mietintöä, mutta töitä tehdään

Kotimaa
 

Eduskunnan sivistysvaliokunnassa käsittelyssä olevalla kansalaisaloitteella ruotsin kielen muuttamisesta valinnaiseksi oppiaineeksi alkaa olla kiire, jotta aloite ei vaalikauden päättymisen vuoksi raukea. Perjantaina asiaa jälleen lykättiin sivistysvaliokunnassa.

Valiokunnan perussuomalaiset ovat alkaneet epäillä, että aloite halutaan lakaista pöydän alle. "Joillain tahoilla on tavoitteena kansalaisaloitteen hautaaminen valiokuntaan, jolloin asiasta ei päästä äänestämään täysistunnossa".

Sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Raija Vahasalo (kok) sanoo viivästymisen syyksi sen, että valiokunnassa on "hirvittävän iso ruuhka". Hänen mukaansa tavoite on edelleen saada pakkoruotsialoitteesta mietintö.

"Luvata en voi, mutta töitä tehdään", Vahasalo sanoo.

"Tässä on enemmän tunteita pelissä kuin hallituksen esityksissä."

Eduskunnassa on ollut tahtoa, että kansalaisaloitteista tehdään aina mietintö, joka viedään täysistuntoon päätettäväksi. Tätä perussuomalaisetkin vaativat.

Vahasalo jättää sivistysvaliokunnalle takaportin. Hänen mukaansa valiokunnalla on oikeus olla myös jättämättä mietintö.

Perussuomalaisten sivistysvaliokunnan jäsen, kansanedustaja Ritva Elomaa pitäisi tärkeänä, että kansalaiset saisivat nähdä, ketkä kansanedustajat äänestävät aloitteen puolesta ja ketkä vastaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat