Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Liitot vetoavat laillisen susijahdin puolesta

Sudenmetsästys peruuntuu valitusten vuoksi osassa maata

Kotimaa
 

Suomen luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Risto Sulkava ja Suomen metsästäjäliiton puheenjohtaja Lauri Kontro vetoavat laillisen sudenmetsästyksen puolesta ja toivovat, että jo myönnetyistä sudenkaatoluvista ei enää valitettaisi.

Valitukset estävät maanantaina 23. helmikuuta alkavan kannanhoidollisen sudenmetsästyksen osassa maata.

Fakta

24 poikkeuslupaa

 Suden kannanhoidollinen metsästys tuli mahdolliseksi Suomessa uuden sudenhoitosuunnitelman myötä. Metsästys alkaa 23. helmikuuta. Viimeksi susia on metsästetty vuonna 2007.

 Suomen riistakeskus on myöntänyt 24 poikkeuslupaa sudenmetsästykseen. Kaikista luvista on valitettu.

"Toivomme, että valituksia ei juuri tulisi, sillä järkiperäinen kannanhoito perustuu yhteistyöhön. Yhteistyön avulla voidaan karsia laitonta tappamista sekä hoitaa susikantaa kestävästi. Kestävään kannanhoitoon kuuluu susikannan kasvaessa myös susien metsästys", Sulkava ja Kontro totesivat yhteisessä julkilausumassaan perjantaina.

Suomen Riistakeskus on myöntänyt kevään jahtia varten 24 sudenkaatolupaa. Kaikista päätöksistä on valitettu.

Valitusten vuoksi jahti ei ala Varsinais-Suomessa, Satakunnassa ja Hämeessä.

Riistakeskus oli myöntänyt alueille poikkeusluvat viiden suden tappamiseen, mutta hallinto-oikeudet keskeyttivät lupien toimeenpanon valitusten käsittelyn ajaksi. Käytännössä tämä tarkoittaa, että sudenmetsästys ei ala näillä alueilla ollenkaan tänä talvena.

"Jahti ei todennäköisesti ala lainkaan, koska luvat ovat voimassa kolme viikkoa. Sudenpyyntiaika on todennäköisesti ohi, kun oikeuden ratkaisut tulevat", sanoo julkisten hallintotehtävien päällikkö Sauli Härkönen Suomen riistakeskuksesta.

Varsinais-Suomeen lupia on myönnetty kolme, Hämeeseen yksi ja Satakuntaan yksi.

Muualla Suomessa jahti voi alkaa. Osa hallinto-oikeuksista ei ole keskeyttänyt poikkeuslupien täytäntöönpanoa vaan ainoastaan pyytänyt riistakeskukselta lausuntoa.

Valituksia ovat tehneet etenkin luontojärjestöt. Luonnonsuojelu- ja metsästäjäliitto toivovat valitusten loppumista, koska ne tukevat päätöstä kokeilla uudenlaista susikannan hoitoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat