Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki on valmis aloittamaan Pisaran rakentamisen

Kotimaa
 

Pisararata on pääministeripuolue kokoomusta jakava kysymys. Yhtäältä useat Helsingin kokoomuksen kärkinimistä puskevat hanketta eteenpäin, toisaalta puolueen eduskuntaryhmässä on paljon kriittisiä ääniä maan muista osista.

Jos Pisaran rahoitus tuodaan hallituksen päätettäväksi lisätalousarvion täydennyksenä, sen tuo liikenneministeri Paula Risikko (kok). Risikko ei halunnut perjantaina kommentoida asiaa.

Helmikuun alussa hän ilmoitti tukevansa Pisaraa vain, jos Helsingin ratapihan remontillekin myönnetään rahaa.

"Pelkkä Pisara ei yksin ole hyödyllinen, vaan se vaatisi mukaan vähintään Helsingin ratapihahankkeen, jotta hyötysuhde nousisi", Risikko sanoi (HS 6. 2.)

Vaikka muu on auki, selvää on se, että EU:n toivotaan maksavan Pisararadasta viidenneksen eli noin 200 miljoonaa euroa.

Hallitus on linjannut, että radalle haetaan TEN-T-tukea, joka on tarkoitettu maanosaa yhdistäviin liikennehankkeisiin. Hakemus on jätettävä helmikuun loppuun mennessä.

Ratkaisevaa hankkeen toteutumisen kannalta on valtion rahoitus, sillä Pisaran suurin hyödynsaaja, Helsingin kaupunki, on valmiina avaamaan kirstunsa.

"Kun vihreä valo tulee, Helsingillä on valmius tehdä tarvittavat päätökset hyvinkin nopeasti", sanoo Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen (kok).

Kaupungin tavoitteena on aloittaa työt ennen vuoden loppua.

Helsingin keskustan alittavan lähijunalenkin kustannusarvio on noin miljardi euroa. Hankkeen kustannusten jaosta on neuvoteltu erityisessä työryhmässä. Ehdotuksen mukaan valtio maksaisi ratalenkistä 60 prosenttia, EU 20 prosenttia ja Helsinki 17 prosenttia. Espoo ja Vantaa vastaisivat lopusta kolmesta prosentista.

Helsingin naapurit eivät ole olleet suopeita noin 15 miljoonan euron laskuille. Siksi Helsinki on pohtinut myös Espoon ja Vantaan osuuksien maksamista (HS 15. 2.).

Kaupunginjohtaja Pajunen ei ota tähän suoraan kantaa.

"Uskon, että löydämme ratkaisun", hän kommentoi mahdollisia tulevia rahoitusneuvotteluja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat