Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ulvilan surman tutkinta jäänee lepäämään

Jos Auerin vapauttava tuomio jää voimaan, tutkinta ei aktivoidu

Kotimaa
 

Ulvilan surman tutkinta ei todennäköisesti aktivoidu uudestaan, vaikka Anneli Auerin vapauttava tuomio jäisi voimaan.

Rikosylikomisario Heikki Särkiniemi Lounais-Suomen poliisilaitokselta kertoo, että poliisi ei ole harkinnut mitään uusia tutkintatoimia. "Kaikki päätäntävalta on siirtynyt syyttäjälle", hän sanoo.

Tapauksen syyttäjä Kalle Kulmala kertoo, että syyttäjät eivät ole vielä päättäneet, hakevatko he valituslupaa korkeimmalta oikeudelta. "Sitä on syytä miettiä rauhassa."

Jos Auerin vapauttava tuomio jää voimaan, tutkinta ei lähde automaattisesti uudelleen liikkeelle.

"Meidän käsityksemme asiasta ei ole muuttunut mihinkään hovioikeuden ratkaisun myötä. Meidän mielestämme hovioikeuden päätös ei vastaa sitä, mitä todellisuudessa on tapahtunut. Mutta jos jotain uutta ilmenee, totta kai me tutkimme", Kulmala sanoo.

"Kaikenlaisia vihjeitä tulee ja niitä tarkistetaan. Lisätutkintaa on vuosien aikana tehty valtavat määrät."

Auerin asianajaja Jukka Manner on kertonut, että puolustuksen mielestä on varteenotettavia tahoja, joita pitäisi tutkia. On myös mahdollista, että tekijä on kuollut.

Kulmalan mukaan puolustuksen esittämiä vihjeitä on kyllä tutkittu vuosien mittaan. "Olemme tehneet matalalla kynnyksellä puolustuksen vaatimia toimia. Tarkistuksia on tehty, mutta ei ole löytynyt syytä epäillä."

Entä jos Auerin syyllisyydestä löytyisi uutta näyttöä?

Aueria ei voitaisi enää syyttää teosta ilman, että korkein oikeus purkaisi vapauttavan tuomion. Tuomion purkaminen syytetyn vahingoksi taas on todella korkean kynnyksen takana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat