Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Räsänen sim-kohusta: Ei uusia ohjeita

Kotimaa
 
Päivi Räsänen
Päivi Räsänen

Sisäministeri   Päivi Räsäsen (kd) mukaan viranomaiset selvittävät paraikaa valtion käyttämien sim-korttien turvallisuutta niin kansallisella kuin kansainvälisellä tasolla.

"Ylipäänsä voin tästä asiasta todeta, että minulla ei ole ihan selkeää kuvaa siitä, mistä todella on kysymys", Räsänen kertoi HS:lle lauantai-iltana.

Räsäsen mukaan valtioneuvoston turvallisuuden osalta asia kuuluu liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikon (kok) vastuualueeseen ja viestintäturvallisuuden osalta opetus- ja viestintäministeri Krista Kiurun (sd) tontille.

Sisäministeriön vastuulle asia kuuluu suojelupoliisin (supo) johdon kautta, jonka tehtäviin kuuluu torjua Suomeen ja suomalaisiin kohdistuvaa luvatonta tiedustelua, Räsänen selventää ministeriöiden toimivaltajakoa.

Hän kertoi, että ministerit eivät ole saaneet mitään uusia ohjeita tietoturvasta tapauksen johdosta. "Puhelimia varotaan ylipäänsä tilanteissa, joissa halutaan olla varmoja ehdottomasta luottamuksesta."

Räsäsen mukaan tällaisissa neuvotteluissa ministerit eivät ota matkapuhelimiaan neuvotteluhuoneeseen edes suljettuina, vaan ne jätetään neuvottelutilan ulkopuolelle tietoturvasyistä.

"Se on yleinen ohje."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat