Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eduskuntavaalien Helsingin ja Uudenmaan ehdokaslistat täyttyvät – katso ehdokkaat HS:n vaalikoneesta

Vasemmistoliitto on ainoa puolue, jolla listat ovat valmiit

Kotimaa
 
Laura Sarpola

Eduskuntavaalien ehdokaslistojen jättämiseen on vielä reilut pari viikkoa aikaa. Eduskuntapuolueiden listat alkavatkin olla Helsingissä ja Uudellamaalla lähes täynnä. Puolueet saavat asettaa Uudenmaan vaalipiirissä 35, Helsingissä 22 ehdokasta.

Sdp:n kansanedustaja Mikael Jungner kertoi tiistaina, ettei olekaan ehdolla vaaleissa. Uudenmaan sosiaalidemokraattien vt. toiminnanjohtaja Tapani Eskola kertoo, että Jungnerin lähtöön oli ehditty varautua.

Mikael Jungner
Mikael Jungner

"Se ei tullut yllätyksenä, eli mitään dramatiikkaa tähän ei liittynyt", Eskola vakuuttaa. Demareilla onkin nyt kolme paikkaa auki Uudellamaalla. Demarit hakevat politiikan ulkopuolista yllätysnimeä.

Helsingin lista demareilla on ollut täynnä jo marraskuun loppupuolelta.

Nimekäs vetäytyjä on myös elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok), joka todennäköisesti siirtyy Euroopan investointipankin varapääjohtajaksi. Helsingin kokoomuksella on siis yksi paikka auki.

Jan Vapaavuori
Jan Vapaavuori

"Meillä on useita vaihtoehtoja, joiden kanssa käydään keskustelua", valottaa piirin toiminnanjohtaja Janne Pesonen. Kokoomuksen Uudenmaan-lista on täynnä.

Keskustan Uudenmaan-lista on myös täynnä, mutta Helsingistä puuttuu kaksi ehdokasta. Vihreiltä on auki molemmissa piireissä yksi paikka. Vasemmistoliiton listat ovat olleet valmiit jo pidemmän aikaa.

Sekä perussuomalaiset että kristillisdemokraatit aikovat lähteä vaalitaistoon suurimmalla mahdollisella kokoonpanolla. Perussuomalaiset julkistavat Helsingin piiristä puuttuvat ehdokkaansa ensi viikon aikana. Uusimaa heillä on täynnä.

Helsingin kristillisdemokraatit ovat vaaliliitossa Köyhien asialla -puolueen kanssa, josta mukaan tulee yksi ehdokas.

Tällä hetkellä kristillisillä on vahvistettuja ehdokkaita Helsingissä 17 ja Uudellamaalla 29.

Rkp:n listoilla on vielä muutama vahvistamaton ehdokas. Tyhjiä paikkoja ei kuitenkaan tule jäämään, puoluetoimistosta sanotaan.

Eduskunnan ulkopuolisista puolueista esimerkiksi Skp:n Helsingin listalla tulee olemaan täydet 22 ehdokasta, kertoo piirin puheenjohtaja Outi Mononen. "Toivoisimme lisää naisehdokkaita. Meillä on yleensä sellainen tasa-arvoperiaate, että naisia on saman verran kuin miehiä."

Kristallipuolue on solminut vaaliliiton itsenäisyyspuolueen kanssa, jonka kautta ainakin yksi henkilö on jo vahvistanut ehdokkuutensa.

Itsenäisyyspuolueen tavoitteena on täydet listat. Muutos 2011 -puolueella on nyt Helsingissä vahvistettuja ehdokkaita kaksi ja Uudellamaalla 19. Piraattipuolueella ehdokkaita on Helsingissä yhdeksän ja Uudellamaalla 12.

Linkki HS-vaalikoneeseen tässä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat