Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kokoomuksen Sasi: Pisararataa ei voi rahoittaa lisäbudjetilla

"Rinne syö seuraavan hallituksen kuormasta"

Kotimaa
 
Kimmo Sasi
Kimmo Sasi

Eduskunnan valtiovarainvaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi (kok) ihmettelee valtiovarainministeri Antti Rinteen (sd) halua sitoa tulevan hallituksen kädet Pisararata-hankkeella.

"Valtiovarainministerin tehtävänä yleensä on pitää kiinni kukkaron nyöreistä ja huolehtia siitä, että rahoja käytetään varovaisesti. Tuntuu kuitenkin siltä, että ministeri Rinne on kaikkein innokkain valtion rahojen käyttäjä. Hän vieläpä käyttää kaikki keinot kehyssääntöjen kiertämiseen", Sasi sanoo.

Rinne kummeksui lauantaina Helsingin Sanomien haastattelussa kokoomuksen haluttomuutta saada Pisararahan rahoitus lisätalousarvioesitykseen.

"Haluamme pitää kiinni yleisistä moraalisista säännöistä ja siitä, mikä on lisäbudjetin tarkoitus", Sasi puolustautuu.

Hallitus ei voi Sasin mukaan juuri ennen vaaleja tehdä hyvin kevyellä valmistelulla päätöksiä, jotka sitoisivat seuraavan hallituksen kahden ensimmäisen vuoden kaikki infrastruktuurihankkeiden rahat.

"Hallitus söisi seuraavan hallituksen kuormasta. Se olisi äärimmäisen kyseenalaista. Hankkeet, jotka liittyvät seuraavan hallituksen kehyksiin, pitää jättää seuraavalle hallitukselle."

Rinteen tavoite onkin juuri se, että päätös sitoisi myös esimerkiksi keskustan johtamaa hallitusta.

Tästä Sasi ei pidä, kuten ei siitäkään, että lisätalousarvion täydennyksellä rahoitettaisiin miljardiluokan hankkeita. Siihen sitä ei ole tarkoitettu, hän sanoo.

"Lisäbudjettia ei ole tarkoitettu massiivisten uusien suurten hankkeiden aloittamiseen. Pisararadan rakentaminen alkaisi sitä paitsi vasta vuonna 2018, eikä edes tänä vuonna."

Erimielisyyttä kokoomuksella ja demareilla on myös siitä, onko Pisararata juuri se raidehanke, jonka rahoitus on ratkaistava ensimmäisenä.

Sen Sasi myöntää, että Pisararata olisi hyvä saada mukaan EU:n liikenneverkkotuen hakemukseen. Rinteen mukaan eduskunnan budjettipäätös varmistaisi tämän. Sasi sanoo, että samaan riittää valtioneuvoston päätös.

Hän uskoo, että Pisararata vielä joskus rakennetaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat