Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kela maksaa työnantajalle kuluista puolet

Kotimaa
 

Työnantajan pitää järjestää vähintään lakisääteinen ehkäisevä työterveyshuolto. Siihen kuuluvat muun muassa terveystarkastukset. Sairaanhoidon järjestäminen on vapaaehtoista.

Yleensä sairaanhoitoon kuuluu yleislääkäritasoinen sairaanhoito sekä erikoislääkäreiden konsultaatiot siten, että hoitovastuu säilyy työterveyslääkärillä.

Kela maksaa työnantajalle korvauksena puolet sairaanhoitokuluista. Ennaltaehkäisevällä työterveyshuollolla on parempi korvaustaso – 60 prosenttia.

Työterveyshuollon piirissä on noin kaksi miljoonaa suomalaista. Kustannukset ovat kymmenessä vuodessa kaksinkertaistuneet. Terveydenhuollon kokonaismenoista ne ovat pari prosenttia.

Työterveyshuollon rahoittavat työnantajat, työntekijät ja valtio. Työntekijöiden osuus on 13 prosenttia ja valtion 0,3 prosenttia. Työnantaja rahoittaa järjestelmää sekä suoraan että sairausvakuutusmaksujen kautta.

Lakisääteiset edut ylittäviä lisäetuja voidaan tarjota joko sairauskassan kautta tai ilman.

Kassan rahoittavat suurelta osin työntekijät itse. Sen perustamiseen tarvitaan vähintään 300 jäsentä, jos kassasta maksetaan myös lakisääteisiä Kela-etuuksia. Pelkkiä lisäetuja maksavaan kassaan riittää sata jäsentä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat