Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lukiolaisen yritys tarvitsi vanhempien kuittaukset

Kotimaa
 

Kun yrittäjä Tuomas Oksa täytti marraskuussa oman yrityksen perustamispaperit, hän tarvitsi niihin myös vanhempiensa allekirjoitukset.

Alaikäinen Oksa halusi perustaa oman yrityksen, koska hänen vanhasta puusta nikkaroimansa huonekalut ja sisustustavarat tekivät kauppansa. 17-vuotiaasta lukiolaisesta tuli myös yrittäjä.

"Äiti perusti samaan aikaan toiminimen, joten olimme vertaistukena toisillemme", Valkeakosken Sääksmäellä asuva Oksa kertoo.

"Firman perustaminen oli helppoa, mutta sen pyörittämiseen liittyvää muuta byrokratiaa on pitänyt opiskella. Yllättävää on ollut, kuinka nopeasti sana on kulkenut Facebookissa eteenpäin. Pyyntöjä on tullut paljon."

Vaikka Oksan tuotteilla olisikin menekkiä, nikkarointi on hänelle harrastus ja sellaisena hän sen uskoo pysyvän. Oksa halua lukion jälkeen opiskelemaan oikeustieteitä tai kauppatieteitä.

Hän uskoo, että nuorena hankitusta yrittäjäkokemuksesta on hyötyä aikuisenakin. Oma yritys on hänelle yksi uravaihtoehto, vaikka toimiala vaihtuisikin.

Puusepänverstastaan Oksa aikoo pyörittää aktiivisesti ainakin armeijaan menoon saakka. Yrittäjän elämä helpottuu hieman ensi kesänä, jolloin koittaa täysi-ikäisyys.

"Minulla ei ole ajokorttia, joten vanhemmat käyttävät nyt lautakaupassa ja ajeluttavat. Kesällä saan oman ajokortin. Se kyllä helpottaa kovasti."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat