Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Avain salakuunteluun

Kotimaa
 

Yhdysvaltojen ja Britannian tiedusteluviranomaisten väitetään anastaneet tietoturvayhtiö Gemaltolta matkapuhelinten sim-korttien niin kutsuttuja Ki-avaimia. Niitä tarvitaan, jotta puhelut pystytään salakuuntelemaan.

Tunnistamisavain on tallennettu sekä matkapuhelimen sim-kortille että operaattorin verkkoon. Tämän Ki-avaimen avulla matkapuhelin ja tukiasema viestivät keskenään.

Kun puhelin liittyy verkkoon, se ikään kuin kättelee Ki-avaimella verkon, eli siis salausavain suorittaa puhelimen tunnistamisen matkapuhelimen ja tukiaseman välillä. Mikäli urkkija haluaa salakuunnella matkapuhelua, täytyy talteen saada myös tämä tukiaseman ja puhelimen kättely.

Tämä taas vaatii sitä, että urkkija on varsin lähellä, jossa puhelun puhuminen aloitetaan. "Tällainen vakoilu vaatii kehittynyttä laitteistoa ja muutoinkin paljon resursseja", sanoo tilannekeskuksen päällikkö Antti Kiuru Kyberturvallisuuskeskuksesta.

Puhelimen signaalin sieppaamisen onnistuminen riippuu Kiurun mukaan pitkälti siitä, kuinka lähellä tai kaukana urkkija on urkittavasta kohteesta. "Etäisyyteen vaikuttaa se, mikä on matkapuhelinverkon tukiasemien peitto kulloinkin on."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat