Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puolueaktiivi kaipaa perussuomalaisiin avoimuutta

Perussuomalainen varavaltuutettu kokosi kokemuksensa kirjaksi

Kotimaa
 
Sirpa Ahola-Laurila
Sirpa Ahola-Laurila

Maanantaina julkistettu Soinin kupla -niminen teos antaa karun kuvan perussuomalaisten paikallistason toiminnasta. Teoksen on kirjoittanut Oulun kaupungin varavaltuutettu Sirpa Ahola-Laurila (ps), joka on myös ehdolla eduskuntaan.

Teoksen mukaan puolueen puheenjohtajaa Timo Soinia ihaillaan kritiikittä ja vanhat SMP:läiset jarruttavat kehitystä. Lisäksi amatöörimäinen toiminta paikallispolitiikassa aiheuttaa riitoja.

Perussuomalaiset perustettiin vuonna 1995, kun Suomen maaseudun puolue ajautui konkurssiin. Ahola-Laurila tarjoaa lääkkeeksi avoimuuden lisäämistä ja kenttäväen kouluttamista.

"Kentän koulutusta on tehty jatkuvasti", Soini vastaa teoksen kritiikkiin.

Avoimuutta Ahola-Laurila kaipaa esimerkiksi perussuomalaisten tukisäätiöön. Itse säätiön olemassaoloa hän ei kyseenalaista.

"Säätiö ei ole koskaan ollut missään tutkinnassa", Soini sanoo.

Soinin mukaan perussuomalaisten menestys edellisissä, vuoden 2011 eduskuntavaaleissa houkutteli puoluetoimintaan mukaan paljon uusia ihmisiä. Osa katkeroitui, kun ura puolueessa ei edennyt heidän toivomallaan tavalla, Soini arvioi. Erityisesti tämä joukko on Soinin mukaan kritisoinut tukisäätiön asioita.

Säätiötä johtaa entinen kansanedustaja Raimo Vistbacka (ps), ja se omistaa perussuomalaisten Helsingin keskustassa Yrjönkadulla sijaitsevan puoluetoimiston.

Media ei saanut tutustua ennen julkistusta Into Kustannuksen paljastuskirjana markkinoimaan teokseen. Sen sijaan kustantamo antoi sen luettavaksi tutkija Mari K. Niemelle, joka työskentelee parhaillaan Strathclyden yliopistossa Skotlannissa. Hänestä kirja on kiinnostavimmillaan, kun se kuvaa nopeasti paisuneen puolueorganisaation kasvukipuja.

"Väärinkäytökset tulee selvittää. Julkisen kritiikin soisi kuitenkin olevan suhteessa niin tekojen mittaluokkaan kuin valokeilaan joutuvien henkilöiden poliittiseen painoarvoon", Niemi kirjoittaa blogissaan.

"Soinin kuplan sijaan osuvampi nimi teokselle olisikin ollut Soinin kopla."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat