Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Trevoc-käräjillä alkaa mielenkiintoisin osuus

Syytetyt ja todistajat pääsevät nyt ääneen. Jari Aarniota kuullaan ensi viikolla.

Kotimaa
 
Leif Rosas
Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio odotteli oikeudenkäynnin alkua 13. tammikuuta.
Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio odotteli oikeudenkäynnin alkua 13. tammikuuta. Kuva: Leif Rosas

Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion lahjusjutun oikeudenkäynti pääsee kunnolla vauhtiin tiistaista alkaen.

Oikeudessa aletaan kuulla syytettyjä, asianomistajia ja todistajia. Aiemmin salissa on käyty läpi kirjallisia todisteita.

Tänään tiistaina kuullaan muiden muassa rikollispomon siskoa, joka on syytteessä rekisterimerkintärikoksesta. Hän oli sijoittajana ja vastuuhenkilönä yrityksessä, joka oli syyttäjien väitteen mukaan todellisuudessa Aarnion hallinnassa.

Sisko on aiemmin poliisikuulusteluissa kertonut, ettei tunne Aarniota ja että sijoitusidea tuli hänen veljeltään. Sisko, kuten kaikki muutkin Trevoc-jutun syytetyt, ovat kiistäneet syytteet.

Tällä viikolla kuullaan myös Aarnion esimiehiä. Poliisipäällikkö Lasse Aapio ja apulaispoliisipäällikkö Ilkka Koskimäki saapuvat oikeustalolle perjantaina asianomistajan eli Helsingin poliisin edustajina.

Ensi viikolla myös muiden asianomistajien eli tullin, suojelupoliisin ja ulkoministeriön edustajat astelevat aitioon. Viranomaiset ovat aiemmin linjanneet, että ne eivät olisi ostaneet Trevocin seurantalaitteita, jos olisivat tienneet yhtiön rahoituskuvioista.

Aarnio pääsee itse ääneen ensi viikon torstaina eli 5. maaliskuuta.

Aarnion kuulemiselle on varattu yhteensä kolme tuntia. Samana päivänä on määrä aloittaa myös Trevocin toimitusjohtajan kuuleminen.

Todistajia on määrä kuulla aina maaliskuun loppuun asti, jolloin on loppulausuntojen aika. Toukokuussa taas on määrä alkaa Aarnion huumesyytteiden käsittely.

Aarniota vastaan on nostettu yhteensä parikymmentä syytettä, joista vakavimmat koskevat törkeitä huumausainerikoksia. Aarnio on kiistänyt syyllistyneensä yhteenkään rikokseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat