Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valiokunta löysi illalla sovun sote-esityksestä

Perustuslakivaliokunta ottaa uudelleen kantaa sote-esitykseen

Kotimaa
 
Markku Ulander Lehtikuva
Kansanedustajat Sari Sarkomaa (selin vas.), Raija Vahasalo ja Sanna Lauslahti sekä heitä vastapäätä istuneet Anneli Kiljunen (vas.), Merja Kuusisto, Merja Mäkisalo-Ropponen ja Hanna Tainio osallistuivat tiistaina sosiaali- ja terveysvaliokunnan kokoukseen.
Kansanedustajat Sari Sarkomaa (selin vas.), Raija Vahasalo ja Sanna Lauslahti sekä heitä vastapäätä istuneet Anneli Kiljunen (vas.), Merja Kuusisto, Merja Mäkisalo-Ropponen ja Hanna Tainio osallistuivat tiistaina sosiaali- ja terveysvaliokunnan kokoukseen. Kuva: Markku Ulander Lehtikuva

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta pääsi tiistai-iltana sopuun sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämislaista.

"Meillä on edellytys lähettää lakiluonnos uudeksi sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislaiksi perustuslakivaliokunnalle lausunnolle", kertoi valiokunnan puheenjohtaja Juha Rehula (kesk) kokouksen päätyttyä ennen kymmentä.

HS kertoi jo perjantaina, että valiokunnassa on linjattu, että uutta hallintomallia haetaan yksitasoisen kuntayhtymämallin pohjalta eli 19 tuotantovastuualueen pohjalta.

Rehula kertoi, että valiokunta oli parlamentaarisen keskustelun ja päätöksenteon jälkeen päätynyt siihen, että yksiportainen kuntayhtymämalli on se, millä on edellytykset edetä.

"Pohja on nyt kirjoitettu yksiportaisen kuntayhtymämallin mukaan."

Rehulan mukaan sosiaali- ja terveysvaliokunta on nyt tehnyt niin huolellista työtä "kuin tällä aikataululla ja eväillä on mahdollista".

Pykälien valmistelussa pohjana oli hallituksen esitys.

Tavoiteaikataulu on se, että tämä eduskunta pystyy käsittelemään uuden sote-lain.

Kokouslähteiden mukaan neuvotteluissa olivat jarrutelleet etenkin kokoomuksen ja vihreiden edustajat. Tätä ihmeteltiin, sillä pääministeri Alexander Stubb (kok) ja vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö olivat sopineet muiden puolueiden kanssa, että esitystä yritetään viedä läpi vielä tällä kaudella.

Valiokunnan jäsen Sari Sarkomaa (kok) ei puhuisi jarruttelusta. Hänen mukaansa kokoomuslaisten toiveena oli se, että esitys tehdään mahdollisimman hyvin ja asiantuntijoita kuunnellen.

"Tiukassa aikataulussa on pidettävä kiinni siitä periaatteesta, että tietää, mistä päättää. Huoli valmistelun laadusta ja poikkeuksellisesta lainsäädäntöprosessista tätä edellytti", hän sanoi.

"On puhuttu vaikeitakin asioita auki, mutta olen hyvilläni siitä, että olemme nyt tässä tilanteessa", huomautti Rehula.

Sote-uudistus tyssäsi viime torstaina perustuslakivaliokunnan lausuntoon, jonka mukaan hallituksen esitys on ristiriidassa perustuslain kunnallista itsehallintoa ja kansanvaltaa koskevien pykälien kanssa.

Sarkomaa muistuttaa, että aika voi loppua kesken, jos perustuslakivaliokunta edellyttää vielä isoja muutoksia.

Perustuslakivaliokunta aloittaa esityksen käsittelyn jo keskiviikon kokouksessaan.

Valmistelun aikataululla on kiire, sillä sosiaali- ja terveysvaliokunnan on saatava mietintö valmiiksi viimeistään 6. maaliskuuta.

Eduskunnan viimeinen istunto on 14. maaliskuuta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat