Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yrittäjät vetosivat sijoittajiin avannosta

Toista kertaa järjestettyyn bisneskilpailuun oli kova tunku

Kotimaa
 
Markku Ruottinen
Kilpailun voittanut israelilainen Michal Hubschmann oli harjoitellut kylmänkestävyyttä kylpyammeessa.
Kilpailun voittanut israelilainen Michal Hubschmann oli harjoitellut kylmänkestävyyttä kylpyammeessa. Kuva: Markku Ruottinen

Yrittäjät anoivat jälleen rahaa avannossa seisten, kun oululainen Polar Bear Pitching -kilpailu järjestettiin toista kertaa Raatin rannassa keskiviikkona.

Israelilainen Michal Hubschmann viihtyi jäiden seassa pitkään. Hän sai tuomareilta lähes täydet pisteet ja voitti koko kilpailun. Hubschmannin yritys Relevancy Data myy videosisältöjen tunnistustekniikkaa kaupalliseen markkinointiin.

"Harjoittelin kotona Israelissa kylpyammeessa, johon laskin kylmää vettä", Hubschmann paljasti.

Oulun talvisen bisnestapahtuman osallistujista yli puolet tuli Oulun ulkopuolelta, kotimaasta ja ulkomailta. Kilpailu on herättänyt runsaasti kansainvälistä huomiota ja poikinut karsintakilpailun Tromssaan Norjaan.

Tapahtumaan pyrki tänä vuonna yli 80 yritystä, joista 20 valittiin.

Viime vuonna kisaan osallistuneista 26 yrityksestä noin 15 sai tapahtuman jälkeen rahoituksen idealleen. Yrittäjät olivat tälläkin kertaa liikkeellä suurin tavoittein.

Kristian Kurikka ja Jarno Alastalo markkinoivat henkisen hyvinvoinnin Heimo-sovellustaan. Heimo-yhteisössä käyttäjät voivat keskustella ja saada apua ammattilaisilta.

"Vastaavaa yhteisöalustaa ei ole muualla. Tähtäämme laajaan kansainväliseen levitykseen."

Sijoittajat pisteyttivät esityksiä avannon reunalla. Oululaisen Butterfly Venturesin Matti Kanninen sanoi arvostavansa eniten bisnesideoita, joilla on mahdollisuudet kasvaa isoon kansainväliseen menestykseen.

"Puolet pisteistä tulee bisnesideasta ja yrityksen mahdollisuuksista menestyä. Loput on sitten showsta, siitä miten innokkaasti esiintyy ja miten pystyy avaamaan kuulijoille, mistä on kyse", tiivisti Vision+-rahaston Tero Ojanperä, joka toimi pitkään Nokian ylimmässä johdossa.

Oulussa on parhaillaan noin 400 kasvua hakevaa start up -yritystä. Microsoftin ja Broadcomin lakkautusten jälkeen kaupunkiin on saatu myös isoja uusia toimijoita, kuten taiwanilainen MediaTek.

Marjo Valtavaara HS
Oulu

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat